FUTBOL SALA: UEFA FUTSAL CUP
Esports 27/04/2012

Comença el somni del Barça Alusport

David R. Jover
2 min
Javi Rodríguez, capità del Barça Alusport, al Palau Blaugrana.

LLEIDAArribar fins a la final four de la UEFA Futsal Cup no és fàcil. És realment complicat, ja que si no ets el vigent campió o el guanyador de la lliga del teu país no hi pots participar. Ser a una final four , doncs, és un privilegi i un repte. El Barça Alusport, que s'ho ha guanyat, disputa des d'avui i fins diumenge a Lleida la fase final de la Champions de futbol sala.

Aquesta nit el Barça juga la segona semifinal contra l'Sporting Clube, que la temporada passada va ser subcampió (21 h, Esport3). La primera enfrontarà el Dinamo rus i el Marca italià (18.30 h). Els blaugranes, favorits, compten amb un jugador que ja l'ha guanyat tres cops: Javi Rodríguez. "Aconseguir la Champions amb el Barça seria vital", reconeix a l'ARA el considerat millor jugador del món la passada dècada. El mite , com se'l coneix entre els companys, té clar quin és l'objectiu del Barça en aquesta final four : "Nosaltres hem d'arribar a la final. Si no ho fem, serà un fracàs", etziba el capità del conjunt blaugrana.

Una de les claus per al Barça serà el factor pista. Tot i no jugar al Palau, s'espera que l'afició del Barça s'hi desplaci en massa per poder donar caliu als jugadors. "Jo si fos aficionat al futbol sala no m'ho pensaria: aniria sí o sí a Lleida a donar suport, perquè no se sap quan tornarem a disputar la Champions", se sincera Javi Rodríguez. El rival d'avui, l'Sporting Clube, és vist per Javi Rodríguez com un equip que "posarà les coses molt complicades, perquè són un equip complet, dur i que no es basa en un jugador", tot i que afegeix que el Barça té més poder de resolució: "Som equips semblants, però nosaltres podem trencar el partit amb una acció de Wilde, Fernandao o meva...", diu entre somriures.

En la roda de premsa prèvia el tècnic de l'Sporting no va dubtar a lloar de manera clara el Barça. "És el millor equip del món, amb un molt bon entrenador i jugadors boníssims, a més de ser una gran organització", va comentar Orlando Duarte, exseleccionador de Portugal i actual entrenador de l'Sporting. Carmona, però, va treure ferro a les declaracions. "Sabia que tots ens tirarien floretes, però qualsevol dels quatre pot guanyar i el partit contra l'Sporting es decidirà per petits detalls", va admetre un Carmona que espera comptar amb els tocats Torras, Fernandao i el porter Cristian.

El Barça comença a disputar avui el que fa sis anys era un somni i ara una realitat. Una final four que en cas de guanyar-la suposaria la primera Copa d'Europa de la secció.

stats