BARÇA

Competició no sanciona Piqué per haver silenciat el públic de l'Espanyol

La Federació no ha rebut cap tipus de denúncia, i la Lliga ja no la remetrà

El Comitè de Competició no ha sancionat Gerard Piqué per la seva celebració del gol durant el derbi contra l'Espanyol d'aquest diumenge. Aquest dimecres hi ha hagut reunió dels membres del Comitè a Las Rozas, la seu de la Federació Espanyola de Futbol, i en no haver-hi cap tipus de denúncia contra el jugador del Barça el tema no s'ha tractat. Els tres integrants del Comitè són Francisco Rubio, que fa de president, i els vocals Pablo Mayor i Lucas Osorio. La Lliga, en tot cas, té un mes per denunciar el futbolista blaugrana, ara lesionat, en tractar-se d'una infracció lleu. En els casos que siguin qualificats d'episodi greu la prescripció és d'un any. 

Piqué va silenciar el públic de Cornellà-El Prat després de marcar el gol de l'empat en el derbi de Lliga, un gest que va encendre l'afició periquita i els futbolistes locals, que, com en el cas de Gerard Moreno, va respondre sobre la gespa i va acabar lesionant el blaugrana amb una entrada. 

En l'informe de la Lliga es detalla que al minut 82 del derbi, "i com a acció reactiva a la manera de celebració del gol del Barça", uns "450 aficionats locals ubicats al Gol Cornellà" i integrants de l'anomenada "Grada Canito" van entonar "de manera coral i coordinada durant aproximadament 12 segons" el càntic "Piqué cabrón, Shakira tiene rabo, tu hijo es de Wakaso i tú eres maricón". L'informe remarca que la megafonia de l'estadi va demanar que cessessin els càntics, que fins llavors no s'havien sentit. Així doncs, no hi ha denúncia directa cap a Piqué i, en canvi, sí que s'esmenten els càntics de l'afició de l'Espanyol. 

A partir d'ara es denunciarà

D'altra banda, en un altre comunicat, la Lliga ha explicat que "a partir d'ara" traslladarà al Comitè de Competició les "simulacions clares o celebracions de gols ofensives" que es veuen als camps de futbol i que no queden "reflectides a l'acta arbitral" i "poden generar crispació". 

El que sí que segueix el seu curs és la denúncia de l'Espanyol contra les paraules del central, que uns dies abans va reiterar que "l'Espanyol és de Cornellà", un fet que va portar el conjunt blanc-i-blau a traslladar el tema a Antiviolència i al jutge únic de la Federació.

Més continguts de