Skeleton

Confusió a Calgary: Ander Mirambell puja al podi amb l'himne de Riego

Durant la cerimònia del podi, l'organització es va confondre amb l'himne espanyol

Ander Mirambell va tornar amb èxit a la competició i va deixar enrere la lesió de genoll dret que el va fer passar pel quiròfan i que l'ha obligat a començar la temporada sis mesos més tard que la resta dels seus rivals. El català va guanyar les quatre baixades de la primera prova de la Copa Amèrica disputada a Calgary (Canadà). Durant la cerimònia del podi, l'organització es va confondre amb l'himne espanyol i va sonar l' himne de Riego de la República Espanyola.

Com va recordar ell mateix a les xarxes socials, no és el primer incident que Mirambell té durant les cerimònies de lliurament de premis. Una vegada li van posar la bandera d'Espanya a l'inrevés, i una altra vegada va haver de fer sonar l'himne des del seu mòbil.

"La cerimònia va ser un despropòsit. Quan va començar a sonar l'himne, vaig veure que era el que no tocava. Crec que em van fer boicot, m'ha passat de tot", ha explicat Mirambell al programa 'Versió RAC1' (RAC1).

Després de proclamar-se campiona del món per segon any consecutiu, la jugadora de bàdminton Carolina Marín va veure com sonava un himne espanyol amb lletra per celebrar el seu triomf. Es tracta de la versió que va encarregar Primo de Rivera l'any 1928 a José María Pemán. Alberto Contador també va escoltar la versió de Pemán al Giro d'Itàlia del 2011, mentre que, aquell mateix any, l'equip espanyol de waterpolo va guanyar en la final Iugoslàvia (4-2) al Japó i va haver de  taral·larejar l'himne espanyol perquè a causa d'un error tècnic no va sonar per megafonia.

L'any 2003, en l'acte d'inauguració de la Copa Davis a Austràlia, un trompetista va entonar també l'himne de Riego.