Apunts futbolístics
Esports 05/06/2011

1r Congrés de Futbol

2 min
1r Congrés de Futbol

Ahir va acabar el 1r Congrés de Futbol organitzat entre el RCD Espanyol i l'INEFC i que va tenir com a convidat de luxe el formador càntabre i inspirador del model Barça als anys setanta, Laureano Ruiz, que ahir va oferir a Cornellà de Llobregat un entrenament davant de més de 200 alumnes. El congrés va comptar entre els conferenciants amb entrenadors de Primera Divisió com Mauricio Pochettino, Juanma Lillo, Víctor Muñoz o Àngel Alonso i preparadors físics destacats com Francesc Cos, del Barça, Carlos Corberán, del Vila-real, o Eduardo Domínguez, del Deportivo de la Corunya.

El joc de posició és l'essència d'aquest Barça de Guardiola, el que més elogis ha rebut, el que més admiració desperta en el món de l'entrenament. Com ho fan? Com s'entrena? El temps ha reconegut a Laureano Ruiz la seva aportació en aquest estil i ahir va descobrir algun dels secrets del model d'entrenament que fa servir. El tècnic, tot energia, va reunir un grup de 24 futbolistes infantils de l'Espanyol i els va donar consignes bàsiques en l'estil Barça mentre feien un rondo de quatre contra dos: "Els que estan a prop, han de venir a donar suport en curt. El tercer, ha d'allunyar-se i estirar el rival".

Juanma Lillo va oferir una de les conferències més curioses de tota la jornada. No va deixar ningú indiferent. Filosòfic, irònic, sincer, Lillo va elogiar el joc del Barça i va desmarcar-se del que tothom aplaudeix dels de Guardiola, "com roba la pilota el Barça", per destacar com "et destrossa quan la té". "I no ho dic perquè encaixés vuit gols", va dir aludint a la golejada 0-8 que va rebre amb l'Almeria. Amic de Guardiola, el tècnic va explicar que no creu en les transicions i que entén el futbol com "un tot en què no es poden diferenciar moments d'atac i defensa". "I el millor exemple d'això és el Barça".

stats