Commoció a Itàlia per la mort de Maradona: “Nàpols perd un fill”

La ciutat il·lumina l'estadi San Paolo, que en els pròxims dies serà rebatejat en honor a Maradona

Més de 15.000 persones es van amuntegar el 5 de juliol de 2017 a la nit a la plaça del Plebiscit, centre neuràlgic de Nàpols, per celebrar la concessió de la ciutadania honorífica a Diego Armando Maradona. "Soc i seré sempre napolità", va cridar el Pibe d'Or des de l'escenari, donant així inici a una festa que, al més pur estil de l'argentí, no va acabar fins que els primers rajos de sol van il·luminar el Vesuvi.

La notícia de la seva mort va deixar gelada una ciutat devastada pel coronavirus i ara, a més, òrfena del seu últim rei. Aquella nit de fa tres anys, Maradona va estar acompanyat per tots els companys d'aquell mític Nàpols que va regalar a la ciutat dos Scudettos -el 1987 i el 1990- i mil nits de glòria: Francesco Romano, Bruno Giordano, Ciro Ferrara... i fins i tot l'històric massatgista Carmando.

Aquest dimarts, contactats pels mitjans italians, cap d'ells es podia creure el trist final de l'ídol argentí. "Nàpols perd un fill. Avui és dia de dol mundial", va declarar Giuseppe Bruscolotti, el capità que va cedir el braçalet al 10 després de guanyar el primer títol de lliga de la història azzurra. A mitja tarda, centenars de persones es van concentrar als carrerons del barri espanyol de Nàpols per recordar el futbolista davant un dels seus murals.

"Maradona era un més de la família, una llegenda. Per a mi, ha mort el futbol", deia gairebé entre llàgrimes un home de mitjana edat a la televisió italiana. "Crèiem que era immortal", afirmava un altre al seu costat. L'ajuntament ha declarat un dia de dol oficial. El Nàpols, el club en què va fer història entre el 1984 i el 1991, va acomiadar a Twitter l'argentí amb un "Fins sempre, ciao Diego" i va il·luminar l'estadi San Paolo, que en els pròxims dies serà rebatejat en honor a Maradona.

La vida de Maradona en 10 moments