Esports
Esports 05/07/2013

El Consell Superior d'Esports assegura que les inspeccions a clubs no tenen afany recaptatori

L'organisme diu que l'objectiu és cursar l'alta dels treballadors que presten els seus serveis retribuïts

Efe
2 min

MadridEl Consell Superior d'Esports (CSD) ha assegurat aquest divendres que les actuacions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social realitzades a clubs esportius "no tenen ànim recaptatori" i tenen com a objectiu "cursar l'alta dels treballadors que presten els seus serveis retribuïts".

Segons fonts del CSD, aquestes actuacions deriven del Pla de Lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social i tenen com a objectiu "cursar l'alta en la Seguretat Social dels treballadors que presten els seus serveis retribuïts per aquestes entitats, com passa amb la resta d'empreses de qualsevol altre sector d'activitat ".

El portaveu de CiU en matèria esportiva al Senat, Josep Maldonado, ha denunciat aquest divendres que "els expedients sancionadors que poden donar peu a multes de quantia considerable per l'exigència de regularitzar a tots els empleats que rebin una contraprestació econòmica posen en risc la supervivència de l' esport professional, base i amateur a Catalunya".

Un aspecte rebutjat pel CSD. "El pla no té ànim recaptatori", han indicat a Efe fonts del CSD. "Està dirigit a que es reconeguin els drets dels treballadors que desenvolupen la seva activitat sense que se'ls hagi donat d'alta a la Seguretat Social, estant exclosos, per tant, de tota mena de drets, tant laborals com de protecció social", han afegit .

El pla, aprovat pel Govern el 27 d'abril de 2012, es desenvoluparà en tot el territori nacional en el que queda d'any i continuarà en 2014 per evitar que molts dels joves que presten els seus serveis com a monitors, ajudants, massatgistes o entrenadors es vegin exclosos de qualsevol tipus de protecció social quan finalitzen els seus treballs.

"La seva regularització per la Inspecció de Treball i Seguretat Social els ajuda a ingressar en el mercat de treball i en el sistema de protecció social", han indicat, "el que els permet tenir més períodes d'ocupació cotitzada, si més no a temps parcial, de cara a futures prestacions ".

En aquestes inspeccions, que són analitzades "cas a cas", s'exclouen "les activitats marginals que se situen fora de l'àmbit de les relacions laborals", en tant que "les inspeccions únicament estan dirigides a aflorar la possible ocupació irregular que pugui donar-se en les entitats esportives ", van comentar.

El CSD, que ha defensat la tasca "objectiva i imparcial" de la Inspecció de Treball i Seguretat Social com a institució pública, d'acord amb el seu Pla Integrat d'Objectius, ha reaccionar així a la reclamació de compareixença per part de CiU de Miguel Cardenal al Senat per conèixer l'opinió de la institució esportiva.

Anteriorment, la portaveu d'Esports de CiU al Congrés dels Diputats, Montserrat Surroca, havia sol·licitat al CSD un tractament específic en les inspeccions de treball que es realitzen als clubs de futbol amateurs i diferenciat del que es ve aplicant al futbol professional.

stats