19/11/2011

Conspiradors

2 min
Sandro Rosell s'ha queixat últimament que hi ha rivals interns i externs que volen  fer mal al Barça.

Aquesta setmana, el president del Barça ha fet unes declaracions molt interessants. Ens ha explicat que hi ha molta gent que li vol mal al Barça i ha distingit entre dos tipus d'adversaris, els externs i els interns. Els rivals externs no mereixen gaires comentaris: són els de sempre i es comporten com s'han comportat sempre. El Reial Madrid i els seus mitjans de comunicació desitgen, legítimament, que el Barça deixi de ser, com més aviat millor, la referència del futbol mundial i estan disposats a aconseguir-ho pel civil o pel criminal, que diria un dels tòtems de la famosa caverna mediàtica madridista.

Però Sandro Rosell també ha parlat de barcelonistes que voldrien que als actuals representants del club els anés tot malament. Anem a pams. Actualment em sembla que no hi ha aficionats culers que vulguin que l'equip perdi sobre la gespa perquè tot rebenti. Això ha passat en moltes altres èpoques de la llarga història del club, però ara no, de cap manera. Rosell, però, té raó quan detecta que hi ha una sèrie de gent que voldria que a la junta directiva li anés pitjor. Això ha estat gairebé sempre així a Can Barça i el present no és una excepció. Sandro Rosell pensa, suposo, en molts dels exdirectius de l'època de Joan Laporta i em consta que també està convençut que alguns periodistes conspiren per fer-li la vida una mica més complicada. És normal que el president del Barça tingui aquest punt de paranoia: primer, perquè estic convençut que alguns dels dirigents denunciats per la junta de Rosell, efectivament, li volen tots els mals i intoxiquen l'entorn per aconseguir-ho, i, segon, perquè Sandro Rosell ha estat un dels grans conspiradors de la història del club i, per tant, sap de què parla.

Moviments a l'ombra

Des que va deixar el club l'any 2005, Rosell va esmorzar, dinar i sopar amb periodistes de tota mena per explicar-los que Laporta i companyia no feien res bé. Sandro Rosell va intentar durant molts anys, des de l'ombra, fer la vida impossible a la junta de Laporta, per això no ens ha d'estranyar que ara vegi franctiradors en cada cantonada. N'hi ha uns quants, sense cap mena de dubte, però potser no tants com es pensa.

En tot cas, ha d'estar molt tranquil. Mentre Josep Guardiola continuï sent el pal de paller de la institució no hi haurà risc que els que li volen fer mal tinguin opcions d'aconseguir-ho. Ara, quan s'equivoqui greument, n'apareixeran uns quants, com va aparèixer ell després que Oriol Giralt tirés endavant la moció de censura contra Laporta, per exemple.

stats