CICLISME
Esports 21/01/2013

Purito Rodríguez enceta la temporada 2013 amb Katiuixa al Tour de San Luis (Argentina)

L'equip rus ha rebut una llicència de segona categoria mentre espera l'audiència del TAS. Mark Cavendish ha guanyat la primera etapa

Albert Rabadan
1 min
Contador, Nibali, 'Purito' Rodríguez i Cavendish, abans de l'inici del Tour de San Luis

BarcelonaEl ciclista català Joaquim Rodríguez ha debutat al Tour de San Luis (Argentina) després d'una temporada 2012 que el va coronar per segon cop com a número 1 del rànquing mundial de l'UCI. El 'Purito' corre encara amb el Katiuixa, que ha rebut una llicència continental professional mentre espera l'audiència del TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu) sobre els motius de l'exclusió de l'equip rus del WorldTour, la primera divisió.

Rodríguez, que va volar la setmana passada a l'Argentina, correrà fins diumenge juntament amb els seus dos companys catalans a l'equip, Xavier Florencio i Alberto Losada, i pendent encara del seu futur, que depèn de les garanties de córrer el Tour de França sense necessitat de dependre de les invitacions de l'organització. Katiuixa només pot assegurar-li en cas de ser reacceptat al WorldTour, però si el TAS no li dóna la raó, el de Parets del Vallès vol marxar a un gran equip.

El Tour de San Luis, en la seva setena edició, segueix creixent, i enguany tindrà una participació de primera línia mundial amb Alberto Contador i Vincenzo Nibali, que ja hi han destacat en anys anteriors, l'excampió mundial Mark Cavendish, o Peter Sagan. Davant aquest nivell, Joaquim Rodríguez s'ha volgut descartar "totalment" per a la classificació general, però vol provar-se a les arribades en altura al Mirador del Potrero i al Mirador del Sol. Precisament el britànic Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) ha guanyat la primera etapa a l'esprint després de 164 quilòmetres. Cavendish s'ha imposat als italians Sacha Modolo (Bardiani CSF Inox) i Alessandro Petacchi (Lampre), l'australià Leigh Howard (Orica Greenedge) i l'eslovac Peter Sagan (Cannondale).

stats