CICLISME
Esports 08/02/2012

Contador: "Sentència en mà, el sentiment és d'innocència"

A la roda de premsa d'ahir a Pinto el ciclista madrileny va evitar els detalls de la sentència que el sanciona amb dos anys i va afirmar que aquest cas el farà "més fort" en el seu retorn a la competició.

Albert Rabadan
2 min
Alberto Contador dirigint-se a la sala on va oferir ahir la roda de premsa en què va valorar la seva sanció.

BARCELONA.Alberto Contador va oferir ahir una multitudinària roda de premsa a l'Hotel Las Artes de la seva localitat natal, Pinto, on el ciclista va afirmar que està "en desacord" amb la sentència que, segons va dir, qualsevol que la vegi podrà comprovar que no s'ha dopat. "Durant mesos he fet tot el que he pogut per demostrar la meva innocència: a l'audiència vaig demanar als jutges si podia fer alguna cosa més, perquè no se m'acudia", va afegir.

Contador va lamentar que se li apliqui "pena màxima" pels resultats d'un control amb una "quantitat ínfima que no afecta el rendiment". També va valorar la retroactivitat de la seva sanció, que li retirarà dotze victòries, entre les quals un Tour de França i un Giro d'Itàlia: "Sóc una persona que no busca números al palmarès, i sé que les victòries són a les retines de qui les ha viscut".

Preguntat sobre si podria recórrer a la justícia ordinària, Contador va dir: "Els meus advocats estan estudiant totes les possibilitats, i els he dit que hem d'anar-hi fins a l'últim moment". De la mateixa manera, el doble vencedor del Tour de França va confirmar que no es planteja acabar la seva carrera esportiva: "Malgrat el meu estat d'ànim actual, seguiré practicant el ciclisme de manera neta, com he fet sempre". La data de la fi de la seva sanció, el 5 d'agost, li permetria ser a la Vuelta a Espanya, i el ciclista ha donat a entendre que voldria ser-hi: "El meu futur no només depèn de mi, però quan torni m'agradaria disputar les millors curses". El de Pinto va remarcar: "Pel bé del ciclisme i de l'esport demano que aquests processos siguin més ràpids". I és que Contador va definir més d'un cop la seva situació com un "calvari" i que havia passat un any i mig que no desitja a ningú. El madrileny va comparèixer al costat del director del seu equip, Bjarne Riis, que va explicar: "Des de Saxo Bank hem decidit donar-li suport al cent per cent". Segons el danès, s'esperaven "una altra resolució", però si els donessin la opció, no farien res "diferent des que el cas va començar".

Pocs detalls

Contador va evitar entrar en detalls sobre la sentència, però sí que va reconèixer que a la versió que el TAS va donar per més probable, la contaminació a través d'un suplement alimentari, "segurament no se li va donar la mateixa importància" en la seva defensa. Fins i tot va dir que li sonava "a xinès" quan li van preguntar per un control sanguini -on també hi havia traces de clenbuterol- previ al dia de descans que recollia la sentència, i que el cap de premsa afirma que és una errata.

stats