Esports 16/07/2012

Cop d'autoritat de Lorenzo a Mugello

Martí Molina
3 min
EL MÉS RÀPID DEL CAP DE SETMANA
 Jorge Lorenzo va completar un bon cap de setmana a Mugello, on va dominar tant els entrenaments  com la cursa. Després de la victòria, el pilot lidera el Mundial de motociclisme amb 20 punts de  diferència respecte a Dani Pedrosa, que és segon en la classificació.

BARCELONA"Ha estat difícil escapar-me del grup, però al final ho he pogut fer i guanyar", va dir Jorge Lorenzo poc després de creuar la línia de meta a Mugello i obtenir la cinquena victòria de la temporada. Més o menys el resum perfecte de la cursa de MotoGP, en què el mallorquí va donar un cop d'autoritat demostrant la superioritat del seu pilotatge i de la seva Yamaha al traçat italià. Ahir, certament, li va costar distanciar-se dels perseguidors. Però un cop ho va aconseguir ja no va tenir rival en el camí cap al triomf.

Lorenzo partia des del segon lloc a la graella, només per darrere de Dani Pedrosa. Però en certa manera era una posició enganyosa: durant tot el cap de setmana havia estat superior i si no hagués estat per un problema mecànic dissabte, hauria obtingut la pole .

Un cop començada la cursa, Lorenzo no va tardar gaire a situar-se al capdavant. Això sí, vigilat de prop pels altres rivals, que no volien renunciar a la victòria. Però de mica en mica, sense posar-se nerviós ni cometre cap errada, sent ràpid però no agressiu -i, per tant, conservant pneumàtics-, es va acabar distanciant. Només Pedrosa li va poder seguir una mica el ritme. Però no prou per superar-lo, i el de Castellar va acabar segon.

Mentrestant, al darrere hi havia bufetades per pujar a l'últim graó del podi. Dovizioso, Bradl, Rossi, Crutchlow i Hayden lluitaven al límit, arriscant-se a caure en alguns avançaments, però al final el bronze va ser per a l'italià Dovizioso.

Rossi, que corria a casa, havia fet uns entrenaments força discrets però ahir es va sentir còmode sobre la Ducati. Tant que fins i tot va arribar a somiar amb el podi. L'altra cara de la moneda va ser Casey Stoner, que amb molts problemes durant tot el cap de setmana, no va tenir en cap moment un bon ritme de cursa i fins i tot va estar a punt d'anar per terra. Tot plegat el va condemnar a la vuitena plaça, just per davant d'Héctor Barberá. Aleix Espargaró va acabar 13è i va ser el segon més ben classificat de les CRT, mentre que Ivan Silva va tancar la llista de pilots en 16a posició.

Amb la victòria de Lorenzo, la cinquena de l'any, el mallorquí ja suma 185 punts, 19 més que Dani Pedrosa (166). Casey Stoner continua tercer amb 148.

'Photo finish' per a Viñales

Maverick Viñales també va brillar en el Gran Premi d'Itàlia. El pilot de Roses es va imposar a Moto3 en un final molt ajustat en què va superar l'italià Fenati per només 20 mil·lèsimes.

Va ser una cursa elèctrica, sobretot al principi. Els pilots anaven junts i passaven per on bonament podien: l'un darrere l'altre, l'un al costat de l'altre. Un batibull de motos que estressava els pilots, més pendents de no caure que no pas d'encapçalar la prova.

Quan faltaven vuit girs, Viñales va prémer l'accelerador per escapar-se, però Romano Fenati i Sandro Cortese se li van enganxar com paparres, i al final tots tres es van disputar la victòria. Maverick va sortir primer de l'últim revolt i va volar fins a la línia de meta. Fenati es va haver de conformar amb la segona posició, mentre que l'alemany Cortese -que no va poder agafar l'aspiració de cap d'ells- va ser tercer.

Espargaró, amb la mel als llavis

Pol Espargaró va fer una cursa excel·lent a Moto2, però no va poder guanyar, ja que Andrea Iannone el va superar a l'última volta. El català, que corria amb el turmell adolorit per la caiguda de dissabte, i que havia encapçalat bona part de la prova, es va quedar amb la mel als llavis.

El de Granollers es va situar líder quan faltaven sis voltes. Va tirar d'èpica i va augmentar el ritme per mirar de distanciar-se. I ho va aconseguir de tots, excepte de Iannone. L'italià va arriscar i es va col·locar líder. En l'últim revolt, Espargaró va sortir enganxat al seu rival per avançar-lo a la línia meta, però no va poder.

Marc Márquez, que havia fet uns bons entrenaments i prometia donar guerra, va començar molt fort però es va desinflar de mica en mica. Al final, però, va poder entrar cinquè. En qualsevol cas, el de Cervera es manté líder de Moto2 amb un coixí còmode de 34 punts.

stats