INTERNACIONAL
Esports 21/01/2012

La Copa de Nacions d'Àfrica es posa en marxa

T.p.
1 min
Seydou Keita és l'únic jugador del Barça a la Copa.

BARCELONALa principal competició internacional africana, la Copa de Nacions, es posa en marxa avui a Guinea Equatorial i el Gabon, països que coorganitzen aquesta edició. Guinea Equatorial obre la competició davant Líbia a l'estadi nacional de Bata en el que significa el primer partit d'aquesta modesta selecció a la fase final del torneig. Els guineans juguen amb onze futbolistes nascuts a Espanya fills d'immigrants, entre ells el sabadellenc Juvenal (capità del Sabadell i titular fix a la selecció), el defensa alacantí Sipo Bohale (Badajoz) i el valencià de l'Alcoià Raúl Fabiani.

A diferència d'altres anys, només dos jugadors que seran a la Copa d'Àfrica juguen en clubs catalans. El ja esmentat Juvenal i el blaugrana Seydou Keita, que fa pocs mesos va tornar a la selecció maliana. Mali debutarà dimarts davant de Guinea en un Grup D en què la Ventafocs és Botswana i la gran favorita és Ghana. Els ghanesos, de fet, són els grans favorits per endur-se el torneig juntament amb la Costa d'Ivori de Drogba, el Senegal i el Marroc. Aquesta Copa d'Àfrica destaca per l'absència de seleccions de prestigi com Egipte (l'últim campió i l'equip amb més títols), Nigèria, el Camerun i Sud-àfrica.

El Grup A el formen Guinea Equatorial, Líbia, el Senegal i Zàmbia. El B és el de la Costa d'Ivori, el Sudan, Burkina Faso i Angola; el C està format pel Gabon, el Níger, el Marroc i Tunísia, i el D és el des malians.

stats