Copa Amèrica
Esports 30/06/2015

La selecció xilena derrota el Perú (2-1) i ja espera rival en la final de la Copa Amèrica

Els amfitrions accedeixen al darrer partit del torneig americà 28 anys després, en la que serà la seva tercera final

Roger Requena
La selecció de Xile celebra el pas a la final de la Copa Amèrica / MARTÍN BERNETTI / AFP

BarcelonaLa selecció xilena va derrotar a la del Perú per 2-1 amb un doblet d'Eduardo Vargas, resultat que li ha valgut un bitllet per la final de la Copa Amèrica on s'enfrontarà, aquest dissabte, al guanyador de l'altra semifinal, que sortirà del guanyador del duel entre l'Argentina i el Paraguai.

Els xilens van fer valer el seu paper d'amfitrions, consolidant una candidatura que es presenta amb força de cara a obtenir un títol que encara no llueix a les seves vitrines: dues finals i dues derrotes. Els de Sampaoli esperen que a la tercera vingui la vençuda. Vargas va convertir-se en l'heroi dels locals, amb dos gols que van permetre sobreposar-se a la sempre lluitadora selecció del Perú, que ahir no va ser menys. Malgrat quedar-se amb un home menys per l'expulsió de Zambrano als vint minuts de joc, els peruans van mantenir el tipus i van aguantar gairebé tot el primer temps l'escomesa local, i fins i tot van disposar d'una rematada de cap de Farfán al pal.

Tot i que els peruans no van posar les coses gens fàcil als de Sampaoli, el partit va donar un gir quan Vargas va obrir el marcador, en el minut 42 del primer temps. La jugada va néixer de les botes d'Alexis Sánchez que va dibuixar una centrada al cor de l'àrea que Aránguiz no va arribar a tocar, però que un Vargas molt atent va saber aprofitar en rebotar la pilota en el pal.

Malgrat l'inferioritat numèrica i en el marcador, el Perú va baixar els braços, i va reaccionar en el segon temps a través d'un gol en pròpia porta de Medel, que va desviar equivocadament un centre d'Adíncula. Era el quart gol que encaixava el blaugrana Claudio Bravo al llarg del torneig. El partit tornava a quedar obert a falta de poc menys de mitja hora de joc.

Els locals intentaven mantenir la pilota i controlar el temps del joc, però els visitants no renunciaven a sortir sense por al contraatac. Poc va durar, però, l'igualada, ja que, novament Vargas, va inventar-se un magistral xut des d'una posició llunyana que va superar per dalt Gallese i va tornar l'eufòria a Santiago. La lluita dels visitants va durar fins al final, però els de Sampaoli van saber tancar el partit i classificar-se per a la tercera final de Copa Amèrica de la seva història, i qui sap si la definitiva de cara a aconseguir el primer títol continental.