ESPORTS
Esports 25/03/2011

El nou trofeu de la Copa del Rei, gravat en Comic Sans

La joieria que ha fabricat el trofeu ha utilitzat la tipografia Comic Sans per gravar-hi la inscripció

Redacció
1 min
Detall de la inscripció del nou trofeu de la Copa del Rei

BarcelonaEl proper 20 d'abril sabrem qui és l'afortunat d'aixecar el nou trofeu de la Copa del Rei a Mestalla. Serà Puyol per al Barça o Casillas per al Reial Madrid? De moment és una incògnita, però el que sí que sabem del cert és que el trofeu que aixecaran serà nou de trinca, després que el Sevilla es quedés en propietat l'anterior, com a regal de la Federació Espanyola de Futbol, en una mesura excepcional. I es tracta d'una excepció perquè normalment cal que un equip guanyi la competició tres vegades consecutives o en cinc ocasions alternes per poder-se quedar el trofeu original.

Però la qüestió és que, sigui com sigui, la joieria Alegre de Madrid n'ha hagut de confeccionar un nou exemplar per petició de la RFEF. El disseny del trofeu segueix el model actual, amb les mesures establertes el 1977 per Pablo Porta, l'aleshores president de la Federació Espanyola de Futbol.

Però la novetat del nou trofeu la trobem en la inscripció de la placa, escrita en Comic Sans, una tipografia sovint utilitzada per a textos informals, poc adequada per inscripcions o escrits oficials. El primer pla de la inscripció que recollien les càmeres de RTVE no ha passat desapercebut per molts teleespectadors, i el tema està sent àmpliament comentat a Twitter amb l'etiqueta #ComicSans.

stats