HANDBOL
Esports 20/04/2012

Copenhaguen es vesteix de gala per rebre el Barça

El Barça Intersport visita aquest vespre (20.10 h, Esport3) el Copenhaguen en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. L'entitat del rival i l'escenari fan del matx una prova de nivell.

David R. Jover
2 min
Copenhaguen es vesteix  de gala per rebre el Barça

BARCELONA.Comença la veritable temporada per al Barça Intersport. En aquest pròxim mes i mig els blaugranes s'ho jugaran tot: Lliga de Campions i Lliga Asobal. Avui els catalans tenen la primera cita amb un equip gran i que cada any fa un pas més: el Copenhaguen. És un dels rivals més temibles de la competició i a més compta amb el millor jugador del món: Mikkel Hansen. L'exblaugrana, determinant, és el segon màxim anotador de la competició amb 79 gols.

L'handbol, que a Dinamarca és el segon esport nacional no gaire lluny del futbol, és una religió al país nòrdic. "Molts jugadors surten a la televisió fent anuncis. S'intenta que sigui una petita NBA", diu el jugador del Copenhaguen Cristian Malmagro a l'ARA. El català, exjugador del Granollers i el San Antonio, fa dues temporades que és al conjunt danès, tot i que aquesta temporada no compta amb gaires minuts.

El fet que l'handbol sigui tan popular ha dut al Copenhaguen a disputar el partit al Parken Stadium de la capital, l'estadi on el Barça de Guardiola va jugar la temporada passada un partit de Lliga de Campions. La importància del partit i del rival fa que aquesta nit prop de 22.000 danesos donin suport al seu equip contra l'actual campió d'Europa. "Serà espectacular i és molt bo per a aquest esport que passin coses així. Per sort no serà el primer cop que hi juguem", explica un Malmagro que ja va viure al final de la passada Lliga danesa una situació així. En aquella ocasió 36.651 espectadors es van aplegar al Parken, però sense poder gaudir d'una visió òptima. És per això que aquest cop seran 22.000 els privilegiats. El fet que s'hagi adaptat un estadi de futbol per a aquest partit pot fer que el Barça tampoc estigui gaire pressionat, ja que en un recinte tan gran la pressió no serà tan notable.

"Serà un partit molt bonic i estic segur que tindrem oportunitats per fer mal al Barça si podem córrer", comenta Malmagro, que afegeix que si "Hansen està en la seva línia, vorejant els vuit o deu gols, podem marxar a Barcelona per jugar la tornada amb una certa tranquil·litat", explica. Malmagro va marxar a Copenhaguen l'estiu del 2010 i hi va arribar com un jugador consagrat: màxim golejador de la Lliga Asobal i internacional absolut per Espanya. La temporada passada va tenir més oportunitats, però aquesta temporada, amb un entrenador nou, no té gaires opcions de demostrar la seva vàlua. "No sé per què no jugo més. Aquest entrenador té una idea fixa i, com que els resultats acompanyen, no canvia. Si només fos jo l'afectat em sorprendria, però hi ha tres companys més que tampoc juguen", etziba un Malmagro que té un any més de contracte amb el conjunt danès que espera complir.

Però, ¿com és el Copenhaguen?, ¿com juga? Malmagro ens en fa una petita radiografia: "Som un equip que corre, valent, molt similar al Barça en aquest sentit. Tenim extrems atrevits i sobretot la nostra gran arma, el Mikkel, que és un plus", assegura el català. Tot i així ho té clar: "Si les estrelles del Barça també estan bé no hi podrem fer res", finalitza un Malmagro que espera poder participar d'una festa en què el Barça espera no entrebancar-se. En cas de fer-ho, el Palau Blaugrana dictarà sentència a la tornada.

stats