LIGA BBVA
Esports 02/05/2015

Un Barça autoritari continua a Còrdova amb el compte enrere per ser campió (0-8)

Després d'uns primers minuts sense punteria, els titulars del Barça fan miques un rival que perd la categoria

Toni Padilla
Rakitic, marcant el 0-1 a Còrdova

BarcelonaEn espera del resultat del Madrid a Sevilla, el Barça segueix caminant cap al títol de Lliga. Després d'una golejada autoritària al Nuevo Arcángel de Còrdova (0-8), l'equip de Luis Enrique mira cap a l'horitzó i veu com li queden tres partits de Lliga, contra la Reial Societat i el Deportivo a casa, i contra l'Atlètic de Madrid a fora. 270 minuts per ser campió. Les sensacions, abans de rebre el Bayern, són magnífiques, amb un equip físicament fort, amb joc alegre i estadístiques escandaloses. Després d'empatar al camp del Sevilla, el Barça ha encadenat sis partits amb 23 gols marcats i un en contra, aquell de Van der Wiel del PSG amb un xut desviat per Mathieu.

Luis Enrique ja va donar descans a diferents titulars contra el Getafe, motiu pel qual ha fet sortir un Barça imponent a Còrdova, on no jugava un partit de Lliga des d'aquella derrota del 1972. Amb el trident de gala en atac i el mig del camp liderat per Iniesta, Rakitic i Busquets, l'equip català ha controlat els espais, el ritme i les pulsacions d'un partit en què els cordovesos, amb les línies moltes juntes, han aconseguit defensar-se amb certa fortuna fins als darrers minuts del primer temps. El partit, jugat amb molta calor a les graderies i una afició que ha passat de xiular el Barça a criticar els seus jugadors, ha vist un rosari d'ocasions fallades per Neymar o Messi, fins que l'argentí, movent-se amb llibertat per tota la zona d'atac, ha enviat una pilota a l'esquena dels defenses, on Rakitic, sense pietat, ha afusellat el porter local.

Messi, omnipresent

Messi ha jugat molt centrat, alliberant espais a les bandes aprofitats per Jordi Alba i un Alves molt encertat en les centrades. Abans del descans, Iniesta, amb galons, ha tornat a enviar una pilota a l'esquena de la defensa, on Suárez, connectat, no ha perdonat el segon gol, que sentenciava el partit.

La segona part ha estat un tràmit per als blaugrana i un trauma per als andalusos, enfonsats camí de segona. Messi, convertit en un corcó omnipresent, ha fet el 0-3 ràpidament després de rematar de cap una centrada d'Alves. L'argentí, llest com pocs, ha seguit la jugada durant molts metres, i ha demostrat així aquella capacitat d'intuir el que passarà que pocs tenen. El quart l'ha tornat a marcar Suárez, amb una nova centrada de Dani Alves, i Gerard Piqué s'ha sumat a la festa al minut 65, després de rematar de cap un córner (0-5).

Un joc de nens

Piqué, físicament imponent, ha liderat la defensa d'un Barça que ràpidament ha donat descans a jugadors destinats a ser clau contra el Bayern, com Iniesta, Mascherano i Rakitic. Luis Enrique, com ja va fer contra el Getafe, ha donat minuts a Pedro, però no ha tret del terreny de joc Messi, Neymar i Suárez. Tots tres han seguit buscant el seu gol sense fortuna, fins que una jugada de Pedro ha acabat amb la pilota morta dins de l'àrea. I Neymar ha estat un segon més lent que Messi, autor d'un partit espectacular sense despentinar-se.

El gest de Messi

Neymar, però, no s'ha quedat sense el seu gol. Als 86 minuts, Neymar ha rebut un penal clar i Messi, en plena lluita per ser màxim golejador de la Lliga, ha cedit l'honor de xutar al brasiler. Neymar ha marcat el seu gol (abans havia xutat al pal), que ha dedicat, esclar, a un Messi capaç de fer regals i ser el màxim golejador, ara mateix, de la Lliga.

El Barça encara ha tingut temps de fer el vuitè gol, obra d'un Suárez que ha marcat el seu primer 'hat trick' vestit de blaugrana. Jugant amb un rival sense ànima convertit en una nova víctima, el Barça ha demostrat que és, ara mateix, imparable a la Lliga. El títol s'acosta. I el Bayern, amb tantes baixes, afronta un repte majúscul.