COPA DEL REI
Esports 19/02/2012

Cornellà, ofert com a seu per a la final de Copa

L'estadi de Cornellà-El Prat se suma a la llista de possibles seus de la final de Copa entre l'Athletic i el Barça. L'Espanyol s'ha ofert a la RFEF, però la idea no agrada, especialment a l'Athletic.

Toni Padilla
2 min

BARCELONA.Segons va informar ahir Catalunya Ràdio, l'Espanyol ha ofert el seu estadi per acollir la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic Club de Bilbao. El club blanc-i-blau hauria posat a disposició de la Federació Espanyola de Futbol l'estadi de Cornellà-El Prat, el més modern de Primera Divisió, com a alternativa al Vicente Calderón o Mestalla, per celebrar-hi aquest partit, que continua sense tenir seu d'ençà que l'estadi preferit dels dos equips finalistes, el Santiago Bernabéu, va ser descartat per la RFEF. Segons el programa Tot gira de Catalunya Ràdio, la proposta es va fer oficial aquest divendres i es traslladarà als dos clubs implicats en la reunió que tindrà lloc a la seu de la RFEF a Madrid la setmana vinent. Malgrat tot, sobre el paper, la proposta blanc-i-blava no té gaires opcions de progressar perquè no agrada als finalistes.

A l'Athletic Club de Bilbao no li agrada l'opció de jugar la final a Catalunya i en un estadi que té menys capacitats que els altres. De fet, inicialment a l'Athletic li estava bé que la final es jugués al Camp Nou perquè hi podien encabir molts aficionats, però el Barça no s'ha plantejat mai aquesta opció perquè els afegiria pressió pel fet de jugar una final a casa. El club blaugrana tampoc veu amb bons ulls que la final es jugui al camp de l'Espanyol per la capacitat que té, ja que l'estadi Cornellà-El Prat només pot acollir 40.500 espectadors. Mestalla, per exemple, té espai per a 52.000 espectadors i, el Vicente Calderón, per a 54.800. Una altra opció és l'estadi Municipal de La Cartuja de Sevilla, l'estadi més gran per acollir la final -amb capacitat per a 60.000 aficionats-. Però la distància amb Sevilla des de Barcelona i Bilbao juga en contra d'aquesta opció.

Davant dels dubtes de la RFEF per escollir la seu de la final, doncs, l'Espanyol hauria estudiat aquesta possibilitat, que li permetria rebre els diners com a organitzador de la final i seria un impuls per als diferents negocis situats a prop del recinte esportiu. Però després de veure les reaccions de dins de la RFEF i dels dos clubs finalistes, l'Espanyol ja va donar per fet el mateix divendres que aquesta opció no prosperaria, segons Catalunya Ràdio.

Condal ho desmenteix

El president de l'Espanyol, Ramon Condal, va parlar precisament amb Catalunya Ràdio després del partit del seu equip al camp del Getafe, i va negar que l'Espanyol hagués ofert Cornellà-El Prat per acollir la final de la Copa del Rei. El president va afirmar que l'entitat "ni s'ho ha plantejat" perquè entén que no té cap sentit: "No ens hi hem ofert. Un estadi de 40.000 persones no crec que agradi ni a l'Athletic i el Barça. Per la capacitat, per l'aforament, és impossible que Cornellà-El Prat sigui seu de la final".

Segons Catalunya Ràdio, però, d'aquest tema ja se'n va parlar a la RFEF divendres passat i ja va topar amb l'oposició dels representants del Barça i l'Athletic que hi havia a la reunió.

stats