LA MILLOR VERSIÓ DE L'ESPANYOL, A LA SEGONA MEITAT Anàlisi tècnica
Esports 24/01/2011

Corregit en la sortida de pilota, l'equip va trobar el camí del gol

Natalia Arroyo
2 min

En realitat, van ser molts els detalls que l'Espanyol va corregir al segon temps per reactivar un partit que no estava dominant com volia, i com podia per futbol. Convé, però, destacar-ne un: l'ajust en la distància entre línies. D'una banda, els va permetre avançar posicions i estar més a prop de la porteria, per pressionar, robar i rematar. Més profund, l'Espanyol de després del descans va ser vertical i perillós. Però, sobretot, va ser un equip amb les idees clares amb la pilota als peus, que seleccionava millor les passades i combinava el joc curt amb el llarg amb criteri i no com ho havia fet durant els primers 45 minuts.

Errades en la línia defensiva

Hi ha una dada que crida l'atenció i que explica el que els blanc-i-blaus van saber corregir al Coliseum. El 50% de les pilotes que l'equip va perdre abans del descans, van errar-les els defenses. En total, 29 de 57: dotze pèrdues Chica, set Dídac Vilà, i cinc Forlín i Víctor Ruiz.

La raó d'aquests errors és la sensació que l'Espanyol, al primer temps, va ser un equip estirat, llarg, la qual cosa obligava els centrals i laterals a mirar lluny per trobar un company. Aquesta mirada que habitualment és més baixa i busca passades interiors, ahir buscava puntades amunt. Pilotes regalades.

Al segon temps, l'equip va trobar entre línies Luis García, Sergio García i Callejón (Verdú va lluir menys) i va assegurar la possessió, jugant més en curt, combinant al peu fins a trobar el forat per jugar a l'espai. El Getafe, perdut en aquest anar i venir de passades amb sentit dels periquitos, va descobrir-se feble i tendre en defensa i l'Espanyol ho va aprofitar. Les xifres, com era d'esperar, van millorar fins al punt que la defensa només va errar el 34% de les passades de l'equip, un total de setze de 47 (Chica cinc, Forlín tres, Víctor Ruiz set i Dídac una).

stats