LA MILLOR VERSIÓ DE L'ESPANYOL, A LA SEGONA MEITAT Anàlisi tècnica

Corregit en la sortida de pilota, l'equip va trobar el camí del gol

En realitat, van ser molts els detalls que l'Espanyol va corregir al segon temps per reactivar un partit que no estava dominant com volia, i com podia per futbol. Convé, però, destacar-ne un: l'ajust en la distància entre línies. D'una banda, els va permetre avançar posicions i estar més a prop de la porteria, per pressionar, robar i rematar. Més profund, l'Espanyol de després del descans va ser vertical i perillós. Però, sobretot, va ser un equip amb les idees clares amb la pilota als peus, que seleccionava millor les passades i combinava el joc curt amb el llarg amb criteri i no com ho havia fet durant els primers 45 minuts.

Errades en la línia defensiva
Hi ha una dada que crida l'atenció i que explica el que els blanc-i-blaus van saber corregir al Coliseum. El 50% de les pilotes que l'equip va perdre abans del descans, van errar-les els defenses. En total, 29 de 57: dotze pèrdues Chica, set Dídac Vilà, i cinc Forlín i Víctor Ruiz.

La raó d'aquests errors és la sensació que l'Espanyol, al primer temps, va ser un equip estirat, llarg, la qual cosa obligava els centrals i laterals a mirar lluny per trobar un company. Aquesta mirada que habitualment és més baixa i busca passades interiors, ahir buscava puntades amunt. Pilotes regalades.

Al segon temps, l'equip va trobar entre línies Luis García, Sergio García i Callejón (Verdú va lluir menys) i va assegurar la possessió, jugant més en curt, combinant al peu fins a trobar el forat per jugar a l'espai. El Getafe, perdut en aquest anar i venir de passades amb sentit dels periquitos, va descobrir-se feble i tendre en defensa i l'Espanyol ho va aprofitar. Les xifres, com era d'esperar, van millorar fins al punt que la defensa només va errar el 34% de les passades de l'equip, un total de setze de 47 (Chica cinc, Forlín tres, Víctor Ruiz set i Dídac una).

Més continguts de