Esports 28/06/2012

Cristiano Ronaldo torna a decebre

Cristiano Ronaldo havia decidit que l'Eurocopa seria el seu repte personal, el gran aparador per guanyar la Pilota d'Or, però els seus gols no han sigut suficients per endur-se el títol.

Jordi Mestre
2 min
Cristiano Ronaldo es va acomiadar ahir de la seva tercera Eurocopa. Encara no l'ha guanyada.

BARCELONA.Cristiano Ronaldo és un home trist. El jugador de Madeira havia de liderar la selecció portuguesa fins al triomf a l'Eurocopa per primera vegada a la història, però no n'ha sigut capaç. Ronaldo, la gran estrella del Reial Madrid, ja va veure com la Lliga de Campions se li escapava en una tanda de penals. Ara és l'Eurocopa, el que havia de ser el seu gran torneig, el que se li esmuny. Altre cop als penals. Altre cop a l'últim moment. I altre cop deixant la inevitable sensació que, tot i que la sort li hagi girat l'esquena en moments decisius, ell també ha tingut un grau de responsabilitat important en la desfeta del seu equip.

Errors en moments claus

Ronaldo va començar l'Eurocopa tens, nerviós. Sentia que la responsabilitat de guanyar el títol requeia en ell en tot moment: les seves actuacions eren un reflex del seu estat d'estrès. Contra Alemanya Portugal va jugar un partit sòlid, però amb un escàs bagatge ofensiu. Contra Dinamarca Portugal va estar a punt de tornar a relliscar. En aquell partit Ronaldo va fallar diverses situacions d'un contra un davant el porter Andersen i només va esquivar les crítiques per la victòria del seu equip. Davant una dèbil Holanda Ronaldo per fi va semblar trobar-se a gust: el davanter del Reial Madrid va tenir molts espais pel plantejament gairebé suïcida del seleccionador neerlandès i va sumar dos gols. Semblava que seria una alliberació per a Cristiano, i el gran gol que va aconseguir als quarts de final contra la República Txeca semblava confirmar-ho. Davant d'Espanya, davant molts dels seus rivals del Barça, Ronaldo tenia l'ocasió de demostrar finalment que era el líder que tothom esperava, que havia superat el nerviosisme definitivament. Però Ronaldo va tornar a notar la tensió. Després d'un contracop que l'havia deixat gairebé sol davant Casillas, va enviar la pilota als núvols. No va ni poder tirar el penal: el seu equip va quedar eliminat abans que li arribés el torn. Havia tornat a fallar. Havia tornat a decebre.

Però faltava la decepció final. Cristiano, el millor llançador de penals portuguès, va demanar tirar l'últim. Però no va poder fer-ho, ja que dos companys seus van fallar abans. El jugador del Madrid es va quedar a la gespa sol, frustrat. La premsa portuguesa, per la seva banda, encara es pregunta per què Cristiano no va tirar el primer penal. El que saps segur que tiraràs.

stats