FUTBOL

Cristiano tensa la corda i amenaça de marxar del Madrid

El club no cedeix a les seves pretensions d’obtenir un altre augment de sou

“És la mateixa història dels últims anys”, deien gairebé amb una rialla a la boca als despatxos del Reial Madrid quan ahir es van despertar amb la portada del diari portuguès Record sobre la taula, on es podia llegir que Cristiano Ronaldo deixa el Reial Madrid aquest mateix estiu. Una “decisió irreversible” provocada per l’incompliment de les promeses de Florentino Pérez, segons la informació de Record, molt similar a la publicada ara fa un any pel diari A Bola, on també s’afirmava que el davanter nascut a l’illa de Madeira faria les maletes.

Segons fonts consultades per l’ARA, aquesta informació no ha sorprès el Madrid, ni tan sols ha provocat una reacció negativa, ja que ho han considerat un moviment normal en un Cristiano que cada any ha jugat amb la possibilitat de marxar, estratègia pactada amb el seu agent, Jorge Mendes, tant per aconseguir millores de contracte com per certificar que ell continua sent el jugador amb més pes dins del projecte esportiu. Florentino Pérez, president blanc, ja ha deixat clar a Cristiano que la seva prioritat seria que no marxi, però les complicades negociacions per millorar-li el contracte han provocat la reacció de Ronaldo, que ha utilitzat els mitjans portuguesos. “Ara la relació entre Cristiano i Florentino no és gaire bona, però això no vol dir que marxi. Al final tothom defensa la seva posició”, expliquen des de Madrid, on creuen que l’última millora de contracte, d’ara fa menys de dos anys, ja va ser prou bona. Ronaldo, en canvi, considera que els preus pagats l’últim any han alterat les escales de valors al futbol i que es mereix un nou augment de sou.

Cristiano va posar aigua al vi de la celebració madridista de la tretzena Lliga de Campions quan va afirmar, encara sobre la gespa de l’Estadi Olímpic de Kíev, que no descartava marxar. Al cap de pocs dies, l’escenari es va complicar encara més quan ni l’Agència Tributària ni la fiscalia van acceptar el pacte que proposaven els advocats de Cristiano per evitar anar a judici, en el seu cas, de frau fiscal. L’Agència Tributària va exigir cobrar l’import total del frau, 14,7 milions, més les multes i els interessos. En total, 28 milions. Si Cristiano Ronaldo no paga aquesta xifra, hauria de ser jutjat després del Mundial de Rússia, fet que ha complicat les relacions amb la directiva blanca, ja que el futbolista portuguès considera que no ha rebut prou suport d’un Reial Madrid en el qual no veuen amb bons ulls modificar el sou del jugador per adaptar-lo a la xifra de milions que li tocarà pactar si vol evitar el judici. Ja fa un any, el portuguès va estar a un pas de sortir en roda de premsa per anunciar públicament que marxava del Madrid, segons va informar el diari Marca, rampell provocat pel fet d’haver-se vist declarant als jutjats de Pozuelo de Alarcón. Llavors, Florentino Pérez va aconseguir aturar a temps el futbolista.

Cristiano Ronaldo té contracte fins a la temporada 2020/21, amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. Una gàbia d’or, ja que en cas de voler marxar qualsevol club interessat hauria de pagar aquesta xifra o pactar una rebaixa amb un Madrid que controla la situació. A més, el gran somni de Florentino Pérez es acabar fitxant tard o d’hora Neymar. El president blanc està disposat a batre el rècord de fitxatge més car de tots els temps per endur-se el brasiler, fitxatge que el PSG assegura que és impossible que es produeixi aquest estiu. Però l’ombra de Neymar dificulta encara més la posició de Cristiano, que sap que en cas de marxar ho faria omplint encara més les butxaques de Pérez perquè pugui omplir el forat que deixaria amb Neymar.

Més continguts de