FUTBOL
Esports 06/05/2013

Johan Cruyff omple les fitxes de tres familiars morts al Museu de l'Holocaust de Jerusalem

Es tracta de tres cunyades d'una tieta de l'holandès que es va casar amb un jueu assassinat pels nazis

Efe
1 min
Cruyff en el seu últim partit

BarcelonaL'exfutbolista i entrenador holandès Johan Cruyff ha prestat testimoni davant el Museu de l'Holocaust de Jerusalem sobre tres dels seus familiars que van ser assassinats pels nazis durant la Segona Guerra Mundial, segons han informat a l'agència Efe fonts d'aquesta institució.

En una visita que va realitzar a Israel aquest darrer cap de setmana, Cruyff es va interessar per omplir els fulls de testimoni que donen fe de la mort de familiars en aquest període i en va omplir tres: Judith, Regina i Rozette De Metz. Es tracta de tres cunyades d'una tieta materna de l'exfutbolista que es va casar amb un jueu holandès, Jonas De Metz, i van perdre la vida en un camp d'extermini nazi. Cap de les tres estava registrada com a víctima en els arxius del Museu de l'Holocaust, on es conserven les identitats de gairebé tres dels sis milions de jueus assassinats pels nazis, segons ha afirmat al diari 'Yediot Aharonot' Pascal Pop, un nebot de Cruyff convertit al judaisme. De 45 anys i rabí de professió, Pop va instar el seu oncle que donés fe de la mort de les tres dones.

Tot i que el futbolista no té orígens jueus, les relacions amb aquesta confessió han sigut sempre fortes, segons algunes teories, per haver nascut i crescut esportivament a l'Ajax d'Amsterdam, que entre els seus símbols i càntics fa gala d'emblemes i lemes jueus. Cruyff va visitar Israel per les celebracions del Maccabi de Tel Aviv, del qual el seu fill Jordi és director tècnic i que el cap de setmana va celebrar el seu primer títol de lliga en una dècada.

stats