SELECCIÓ CATALANA
Esports 01/01/2013

Cruyff: "M'ha impressionat la predisposició de tots els jugadors només per l'orgull de jugar amb Catalunya"

L'holandès ha parlat amb els mitjans de la Federació Catalana de Futbol abans del seu partit amb la selecció catalana

Ara
2 min
Johan Cruyff, seleccionador català

BarcelonaCruyff ha fet balanç d'aquesta època com a seleccionador català i ha afirmat que "la cosa que més m'ha impressionat és la predisposició de tots els jugadors a disputar un partit només per l'orgull de vestir la samarreta de Catalunya i ensenyar d'on ets. Aquest any hi hem convidat inicialment 22 jugadors que després s'han convertit en 23, perquè fem un homenatge a Sergio González, però hem estat en contacte amb 30 o 35 i tothom vol venir".

Cruyff recorda que "el dia que vam jugar contra l'Argentina vam fer un partit meravellós. Tots van jugar molt bé, i tot va ser per guanyar i per propi orgull. En aquells moments penses que estàs jugant un partit perquè tothom parli de la selecció catalana. Ja sabem que no és un partit oficial, però si guanyes contra una Argentina com la que va venir... allà la feina està feta! Dóna un missatge directe. I aquesta era part del meu objectiu". L'holandès ha deixat un missatge al seu successor, i afirma que "cal tenir clar que depens de la mentalitat dels jugadors, perquè no es pot obligar ningú a res. Però, sobretot, cal fer que ells s'adonin que donen alguna cosa d'ells mateixos per a la selecció. Al mateix temps són joves i al darrere hi tenen un club que els paga; de manera que en aquests partits encara cal estar més atent que en d'altres per intentar evitar qualsevol lesió".

Cruyff ha parlat sobre la seva relació amb Catalunya, i afirma que "jo no faig mai una entrevista en català perquè no vull donar avantatge al periodista. M'agrada que sigui ell el que s'hagi d'esforçar per entendre'm a mi. I segona, com a personatge mundial, la meva prioritat era mostrar el F. C. Barcelona a l'exterior. Jo coneixia com era de gran el club i el que representava per a la gent, però a fora, sense resultats, no se sabia per què era un club tan important i especial".

Sobre el seu pes dins de la història del Barça, Cruyff ha dit que "el futbol té dues coses: una és el resultat; i, l'altra, en el nostre cas, és ser el mirall dels joves. Això és el més important, per això ets famós i la gent escriu sobre tu. La feina que he fet sempre ha estat perquè els joves tinguin alguna cosa a imitar: comportament, feina, intentar fer coses noves, acceptar guanyar, acceptar perdre...". Segons Cruyff, "al final he aconseguit el que volia, però m'ha costat moltes "batalles" perquè convèncer la gent que ha nascut condicionada i educada d'una manera totalment diferent de la teva és complicat. Entens la mentalitat, però si la intentes canviar acabes xocant. No es podia viure, per exemple, com es vivia en l'època de Núñez, era impossible. A Holanda això era totalment diferent i per això aquí em costava acceptar certes coses. Sempre s'ha d'evolucionar, i l'evolució és fruit de la feina de la gent jove. Per això sempre s'ha de tenir sang nova, per adaptar-se a les situacions del moment".

stats