Esports 11/02/2011

El DKV voldrà fer d'un defecte un avantatge

àlex Gozalbo
2 min
El tècnic català Jaume Ponsarnau s'ha desplaçat fins a Madrid  per veure en directe la fase final de la Copa del Rei.

MADRIDDos dels tres equips catalans de la Lliga ACB, Regal Barça i DKV Joventut, són a Madrid, on des d'ahir s'enfronten els vuit millors conjunts de la competició. Tothom dóna com a favorit el conjunt blaugrana, que va dominar amb contundència els dos precedents d'aquesta temporada. La banqueta més important de què disposa Xavi Pascual planteja el partit en termes desiguals ja que no és senzill que la Penya pugui competir durant els quaranta minuts.

Si tot va normal, guanyarà el vigent campió de la competició, però la Copa del Rei no és un esdeveniment on acostumi a passar el que tothom espera. Així que Pepu Hernández tractarà de desendreçar el partit per intentar que res vagi com està previst, alterant qualsevol rutina amb canvis constants de defenses, ritmes i tot allò de què pugui disposar.

Jaume Ponsarnau, entrenador de l'Assignia Manresa, no es perdrà el partit i aprofitarà que aquest cap de setmana no hi ha jornada per ser a Madrid i viure-ho en directe. "En principi és un partit molt desigualat, però la Penya té un joc poc previsible i, sovint, aquest defecte, aquesta manca de solidesa, li permet sorprendre el rival, fins i tot si és de la categoria del Regal Barça", adverteix Ponsarnau.

Activitat i envergadura

Segons el tècnic català, "Pepu Hernández plantejarà avui un partit amb alguna defensa zonal amb molta activitat i envergadura, per mirar d'imposar el ritme que li convé. Si el partit no té moltes fases de cinc contra cinc i el Regal Barça pot córrer, el DKV Joventut ho tindrà difícil per competir-li al gran favorit".

Regal Barça i DKV Joventut tenen rotacions molt diferents i, en aquest cas, "li correspon a la Penya arriscar ja que és l'equip que, a priori, ho té més difícil per guanyar", opina Jaume Ponsarnau, tot un especialista a incomodar rivals amb molts més recursos. De fet, fa unes setmanes l'Assignia Manresa va tenir contra les cordes el Reial Madrid al Nou Congost.

El gran objectiu de l'Assignia Manresa és la permanència a la Lliga ACB. "Nosaltres volem aconseguir les victòries des de la paciència perquè tenim la sensació que l'equip que abans es posi nerviós és el que patirà. Tenim molt clar quin és el nostre camí i com hem de treballar", assegura el tècnic de Tàrrega. "A poc a poc anem sent l'equip que volíem ser. Les lesions ens han afectat, però més pel treball del dia a dia que als partits. Nosaltres som el reflex del que treballem durant la setmana", diu orgullós dels seus jugadors.

stats