Esports 20/08/2012

Dani Pedrosa aconsegueix amb autoritat el segon triomf de l'any

Nuria García
2 min
Dani Pedrosa eufòric al capdamunt del podi d'Indianapolis.

BARCELONADani Pedrosa ha decidit que aquest ha de ser el seu any. Abans de les vacances d'estiu el català va assegurar que estava content amb la temporada que estava fent, però que la seva intenció era sumar més triomfs. Fins ahir només en tenia un, però a Indianapolis va aconseguir la segona victòria de l'any amb autoritat. Només Ben Spies va poder avançar-lo a l'arrencada, però quan va superar el nord-americà ningú va discutir el triomf al català.

Pedrosa va aprofitar que Spies va trencar el motor per escapar-se tot sol, ja que Lorenzo, que havia perdut posicions en la sortida, ja era lluny. Quedaven moltes voltes i Lorenzo no és el primer cop que fa remuntades espectaculars, però ahir era el dia de Pedrosa. Ningú li va fer ombra, ningú se li va apropar. Una victòria que, sortint des de la pole, no aconseguia des de San Marino 2010. Dani Pedrosa va aconseguir també retallar distàncies al Mundial: Lorenzo continua líder, però ara el vallesà ja és a només 18 punts.

Tercer va ser Dovizioso, que va lluitar pel podi amb un Casey Stoner que va córrer infiltrat.

Exhibició de Márquez a Moto2

Marc Márquez va fer ahir una cursa pràcticament perfecta. El pilot de Cervera no va sortir gaire bé, però, després de remuntar des de la quarta posició, va aconseguir situar-se primer quan només s'havien disputat tres voltes, i no va abandonar el lideratge. El català va creuar la meta a gairebé sis segons del segon classificat, el seu principal rival pel títol: Pol Espargaró. El granollerí, que després de fer uns grans entrenaments va tenir problemes de pneumàtics durant la cursa, va haver de conformar-se amb la segona posició, per davant de Julián Simón, que va completar el podi.

Primer triomf de Lluís Salom

A Moto3, el mallorquí Lluís Salom va aconseguir a Indianapolis la seva primera victòria al Mundial d'ençà que va debutar-hi l'any 2009. La cursa va estar dominada per Sandro Cortese i Maverick Viñales, que van escapar-se juntament amb el pilot balear i van anar-se alternant al capdavant. Salom, pacient, va esperar al darrere la seva oportunitat, que va arribar a l'última volta, quan va superar amb una maniobra Viñales i Cortese. Si Salom va ser la cara de la jornada a Moto3, la creu va ser Maverick Viñales, que després que l'avancés el balear i rodant segon, va anar per terra i no va poder sumar cap punt. El beneficiat de tot plegat va ser l'alemany Sandro Cortese, que va acabar en la segona posició i va refermar-se al capdavant del Mundial.

stats