Dani Serra aconsegueix la seva desena victòria en travessia al port Barcelona

Aquest dimecres migdia s'ha celebrat la 104a edició de la prova

El nedador Dani Serra, de 45 anys, ha aconseguit avui la seva desena victòria en la tradicional travessia al port de Barcelona, batejada com la Copa Nadal i que ha arribat aquest Nadal a la seva 104a edició. Però si en la categoria masculina els pronòstics s'han fet bons, en la femenina hi ha hagut sorpresa i Anna Godoy, la favorita, s'ha vist finalment superada per Aida Bertran. Amb 17 anys, Bertran s'ha imposat en la prova.

Com és tradició des d'una mica més d'un segle, el port de Barcelona ha acollit una competició peculiar organitzada pel Club Natació Barcelona i que consisteix a creuar nedant uns 200 metres d'aigües obertes a la instal·lació marítima barcelonina.

Un total de 284 nedadors estaven inscrits, repartits en més de mitja dotzena de categories, per creuar nedant aquest any el port de Barcelona.

Serra, que va ser ja el guanyador de les dues últimes proves, compta també amb victòries en altres anys -la primera en l'edició de 1984-.

La primera edició de la Copa Nadal es va organitzar el 1907 i s'ha convertit en la prova esportiva més antiga de Barcelona, i en una de les quals suma també més anys d'Europa.