Esports
Esports 31/05/2012

La Generalitat buscarà ara que "el màxim nombre de federacions" reconeguin les seleccions catalanes, després de la sentència del TC

"És un primer pas i ara no podem parar", diu el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. L'alt tribunal avala les seleccions catalanes però només si no hi participa Espanya

Acn
2 min
Laura Antoja, Ivan Tibau, Joan Fa i Sílvia Font

BarcelonaEl secretari general de l'esport, Ivan Tibau, s'ha mostrat satisfet aquest dijous després de conèixer la sentència del TC que permet la participació internacional de les seleccions esportives catalanes sempre que no competeixin amb les espanyoles.

L'alt tribunal ha desestimat el recurs que va interposar el govern espanyol contra la llei de l'esport l'any 1999, fet que suposa "un primer pas" per al Govern en l'objectiu final d'aconseguir el reconeixement internacional de totes les federacions esportives catalanes.

"És un primer pas i ara no podem parar", ha explicat Tibau, que ha avançat que el Govern sol·licitarà l'oficialitat de les seleccions esportives a altres federacions internacionals.

Fins a 21 federacions catalanes estan reconegudes i poden competir en campionats internacionals: les federacions catalanes de Raquetes de Neu, Futvòlei, Touch Rugbi, Futbol Sala, Korfbal, Twirling, Fistball, Beach Tennis, Tamborí, Full Tennis, Patinatge, Raquetbol, Bowling, Rugbi-Lliga, Dards, Bike Trial, Curses de Muntanya, Pitch and Putt, Físic-Culturisme, Futbol Australià i Ball Esportiu.

La Generalitat interpreta que la sentència del TC avala la participació de totes aquestes seleccions en campionats internacionals. Una qüestió que en federacions com la de Futbol Sala o Bittles, que tenen la seva homòloga espanyola, ja ha causat disputes en el passat.

L'objectiu del secretari general de l'Esport no ha canviat després de la sentència. Tibau continua marcant-se la fita d'aconseguir "el màxim nombre de federacions reconegudes a nivell internacional". Una situació que el Govern planteja recórrer davant dels tribunals, per tal que s'accepti el fet que les federacions esportives es regeixen pel dret privat i, per tant, es poden establir acords directes entre federacions autonòmiques, com les catalanes, i la federació internacional de cada esport.

Per últim, Tibau ha lamentat que la sentència del TC hagi trigat 13 anys en arribar. "Massa temps", ha opinat. En tot cas, el secretari general de l'esport -i excapità de la selecció catalana d'hoquei patins- ha assegurat que ha quedat demostrat que la llei catalana de l'esport és constitucional, "a diferència del que opinava José Maria Aznar", president del govern espanyol quan es va decidir portar la llei de l'esport al TC.

stats