BARÇA
Esports 14/06/2012

Demà comença oficialment l'era de Tito Vilanova al club

A les 18.50 de la tarda el Barça va comunicar oficialment que l'acord entre el club i Tito Vilanova és total. La seva primera roda de premsa serà aquest divendres a la sala París del Camp Nou.

Toni Padilla
2 min
Tito Vilanova ja ha decidit qui formarà part del seu cos tècnic de cara a la pròxima temporada.

BARCELONA.Un dia després de fer públic l'acord de renovació amb Andoni Zubizarreta, el Barça va comunicar ahir l'acord amb el nou tècnic del primer equip, Tito Vilanova. De fet, tothom sabia que el comunicat era qüestió d'hores. Després d'unes llargues negociacions en què s'han acostat posicions de mica en mica, el representant de Vilanova, Josep Maria Orobitg, va arribar dilluns a un acord amb el club i ahir es va comunicar el calendari del que serà el primer dia de regnat del tècnic de l'Empordà.

La signatura del contracte tindrà lloc divendres a les 12 h al despatx del president. Vilanova firmarà un contracte per a les pròximes dues temporades, fins al 30 de juny del 2014. A les 12.30 h es farà la foto oficial a la porta de les oficines del club i, posteriorment, a les 13 h, el president, Sandro Rosell; el director esportiu, Andoni Zubizarreta, i l'entrenador, Tito Vilanova, oferiran una roda de premsa a la Sala París. Serà la primera oportunitat per escoltar Vilanova ja com a nou entrenador del club on es va formar com a jugador quan era jove.

El cos tècnic

També serà una oportunitat per acabar de conèixer el cos tècnic de Vilanova, que s'ha negat a arribar a un acord sobre el seu contracte fins a tenir clar que tots els seus homes de confiança tenen el seu cas tancat. A hores d'ara el gran dubte és saber qui serà el seu entrenador de porters, que s'haurà de fer càrrec del forat que deixa Juan Carlos Unzué, que vol tornar a ser entrenador -va entrenar el primer equip del Numància en el seu moment- i no s'acabava d'entendre amb Valdés. També marxa el preparador físic Lorenzo Buenaventura, una circumstància que comporta l'ascens d'Aureli Altimira, un dels homes més estimats pels jugadors del primer equip. Altimira ha recomanat que el preparador físic del juvenil, Edu Pons, passi a ser membre del cos tècnic del primer equip.

Per a la figura de segon entrenador, Vilanova s'ha decantat per Jordi Roura, un dels seus homes de confiança. El tècnic de Bellcaire d'Empordà ha meditat molt aquesta decisió i ha considerat diversos noms, però finalment s'ha decantat per Roura, que ja formava part del cos tècnic durant l'era de Guardiola com a observador.

Vilanova tindrà uns dies més de vacances després de la presentació de divendres, però a inicis de juliol començarà laf eina dura. El seu primer partit serà el 24 de juliol al camp de l'Hamburg, amb un amistós per celebrar els 125 anys d'història del club alemany. Durant les seves vacances, però, Vilanova no deixarà de parlar amb Zubizarreta per confeccionar la plantilla de la pròxima temporada.

stats