PRIMERA DIVISIÓ
Esports 22/05/2011

El Deportivo baixa a Segona Divisió 20 anys després

Toni Padilla
2 min

BARCELONA.Fi d'una era a la Corunya. El Deportivo de la Corunya cau al pou de la Segona Divisió, categoria on no jugava des del 1991, després de caure a Riazor amb el València per 0 a 2. Curiosament, el botxí de l'equip de Miguel Ángel Lotina és el València, el mateix club que havia deixat sense Lliga els gallecs amb el famós penal fallat per Djukic en l'última jornada de la temporada 1993/94. Per a l'equip gallec, aquests últims 20 anys han significat arribar a unes semifinals de la Lliga de Campions, guanyar una Lliga (2000), dues Copes del Rei (1995 i 2002), tres Supercopes (1995, 2000 i 2002). Els últims anys, però, la situació econòmica del club havia empitjorat, i ara el futur del propietari, César Augusto Lendoiro, queda en entredit.

El Deportivo sabia que si guanyava evitava el descens, però un gol d'Aduriz ja en els primers minuts va ser un cop molt fort als jugadors locals. Ja en l'últim minut del partit, Soldado va fer el 0 a 2 quan fins i tot Aranzubia havia pujat a rematar un còrner.

La derrota del Dépor significa la salvació de l'equip que havia començat la jornada en zona de descens, el Saragossa, que es va imposar al camp del Llevant per 1 a 2 amb 11.000 aficionats aragonesos a la graderia. De fet, els aragonesos van patir de valent, però potser fins i tot ho va passar pitjor el Mallorca. L'equip de Michael Laudrup va caure a casa davant de l'Atlètic de Madrid (2 a 4), i si el Deportivo hagués empatat, hauria estat l'equip balear el que hauria caigut al pou de Segona. Els altres equips que patien, com la Reial Societat i el Getafe, van empatar entre ells. L'Osasuna de la seva part, va derrotat el Vila-real evitant patir un ensurt, com el Mallorca.

El triomf de l'Atlètic de Madrid a Mallorca, per cert, no evita que sigui l'equip matalasser el que acabi la Lliga setè. Serà l'Atlètic, doncs, el que haurà de jugar la fase prèvia de l'Europa League, ja que el Sevilla i l'Athletic Club de Bilbao no van fallar i es classifiquen directament per a la primera eliminatòria d'aquesta competició.

stats