Esports 26/04/2012

Diversos mitjans apunten que Pep Guardiola podria tenir decidit no renovar

Ramon Besa, a 'El País', diu que "la sensació al club és que si en Pep tingués la intenció de seguir, ho hauria dit fa temps". Emilio Pérez de Rozas, a 'El Periódico', apunta que "Guardiola té la idea de no seguir" abans de reunir-se amb Rosell

Ara
2 min

BarcelonaRamon Besa, a l'article "L'alliberament de Guardiola", a 'El País', diu que va sorprendre "la tranquil·litat i la la lucidesa del tècnic en un moment emocionalment tan punyent" com l'eliminació de la Champions, i s'aferra a aquesta percepció, entre altres indicis, per apuntar que "la sensació al club és que si en Pep tingués la intenció de seguir, ho hauria dit fa temps", com ha fet en les tres temporades anteriors. Besa assenyala la "sospita" que si no ha dit res fins ara és perquè té la intenció "d'abandonar el Camp Nou". "La pregunta seria fins a quin punt els rectors de la institució són capaços de convèncer Guardiola perquè segueixi per al bé del club, o si ja no hi hauria marxa enrere en la postura de l'entrenador, si fos la de renunciar", conclou.

Més contundent és Emilio Pérez de Rozas en l'article a 'El Periódico' en què apunta que "Guardiola té la idea de no seguir abans de la cita amb Rosell". Pérez de Rozas diu que que Rosell i Zubizarreta haurien traslladat al tècnic blaugrana alguna proposta "per evitar tant desgast", com per exemple suggerir-li que delegui més funcions en Tito Vilanova, una proposta que Guardiola hauria descartat "perquè no sap exercir la seva professió d'una altra manera que buidant-se al cent per cent. D'aquí que la seva renúncia tingui, com a base, haver-se quedat sense força interior per mantenir el mateix esperit en l'equip", conclou.

'Mundo Deportivo' assenyala que "fonts pròximes a l'entrenador" apunten que Guardiola "hauria decidit, finalment, no seguir i donar per acabat el seu extraordinari cicle després de quatre anys". No obstant això, el diari afegeix que "també aquest entorn personal del tècnic admet que el seu desig hauria sigut acomiadar-se amb dos grans títols, Lliga i Champions, o, almenys, amb un".

'Sport' parla d'un 'pla B' per si Guardiola decideix no renovar, i assenyala les tres opcions que Zubizarreta podria tenir en 'stand by': Laurent Blanc, Ernesto Valverde i Marcelo Alberto Bielsa. Tanmateix, el diari diu que Zubizarreta encara no s'ha reunit amb cap dels possibles candidats, malgrat que apunta que s'ha temptejat l'entorn de tots tres i cap d'ells diria que no a la banqueta del Barça".

stats