TENIS
Esports 11/11/2012

Novak Djokovic i Roger Federer, finalistes del Màsters masculí de Londres

Els dos primers tennistes del món disputaran la final de la Copa Màsters després de derrotar a les semifinals l'argentí Juan Martín del Potro i l'escocès Andy Murray

Efe
2 min

LondresFederer, el tennista que més vegades ha guanyat el Màsters (sis, una més que el txec Ivan Lendl i el nord-americà Pete Sampras), buscarà batre el seu propi rècord davant el serbi, que es va imposar a la final del 2008 al rus Nikolai Davidenko, quan el torneig es disputava a Xangai.

El de Belgrad, l'únic tennista que va superar aquest any imbatut la ronda prèvia (Federer va caure davant Del Potro en el tercer partit de la "robin round"), es va imposar en la tercera semifinal de la Copa de Mestres que disputava, al terme de una temporada en què ha guanyat l'Open d'Austràlia i ha caigut en les finals de Roland Garros i Estats Units.

Djokovic es va sobreposar a un primer set en què Del Potro s'havia imposat amb certa autoritat, després de trencar el servei del serbi en l'últim tram del parcial. L'argentí va mantenir aquesta inèrcia guanyadora a l'inici del segon i va començar la màniga tornant a trencar el servei del serbi, en el que semblava un cop definitiu per plantar-se a una altra final del torneig, després de perdre la del 2009.

El número u del món, però, fent gala de fortalesa mental, va canviar el seu joc, va començar a arriscar més boles a les línies i l'aposta li va sortir rodona. A meitat del primer parcial va remuntar el vol, i en el tercer el gegant de Tandil, que tanca la seva millor temporada des de la lesió que el va apartar de les pistes el 2010, no va ser rival per a un Djokovic obcecat a guanyar sobre el ferm blau del O2 Arena londinenc (4-6, 6-3 i 6-2).

Federer, etern

També va mostrar una convicció indestructible en el seu joc Federer, que es mesurava, a Londres, davant 15.000 espectadors a l'ídol local, Andy Murray, com a la final dels Jocs Olímpics o Wimbledon. Animat pel seu públic, Murray va començar fort trencant el servei i guanyant el primer set. Amb el primer parcial a la butxaca, l'escocès es va ensorrar mentalment, i el suís va trobar poca resistència per doblegar al seu rival en els poc més de trenta minuts que va durar el segon i últim set (7-6 (5) i 6-2 ).

Abans de la final entre Federer i Djokovic aquest dilluns (21 h) es disputarà la de dobles (19 h), en la qual els catalans Marcel Granollers i Marc López es mesuraran als indis Mahesh Bhupathi i Rohan Bopanna. La parella de Barcelona disputarà una final en què no estava cap parella espanyola des que Sergio Casal i Emilio Sánchez Vicario el aconseguissin el 1988 i 1990.

stats