TENIS

Djokovic regna a Roland Garros i entra al club dels jugadors que han guanyat tots els Grand Slams

El serbi ha tret de la pista Murray a partir del segon set a la gran final de París (3-6, 6-1, 6-2 i 6-4)

Novak Djokovic s'ha convertit en el vuitè home capaç de guanyar els quatre Grand Slams, després de derrotar l'escocès Andy Murray a la final de Roland Garros (3-6, 6-1, 6-2 i 6-4). El serbi, que ha jugat la seva quarta final a París, afegeix el seu nom a la llista formada per Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi, Rafa Nadal i Roger Federer.

Andy Murray ha començat més fort, guanyant el primer set per 6-3, amb un joc segur i agressiu. Murray buscava ser el primer britànic a guanyar a Roland Garros des dels anys 30, però al segon set ha despertat l'huracà del número u mundial. Djokovic ha començat a enviar la pilota a les línies, amb cops impossibles, pujades agressives i una seguretat en el joc que ha continuat al tercer set: 6-1 i 6-2.

Murray ha aconseguit aturar el ritme de Djokovic al quart, amb jocs més igualats. Amb 3-1 a favor de Djokovic, Murray ha evitat un nou trencament de servei, però el jugador de Belgrad no ha donat després ni una opció de 'break' a l'escocès. Djokovic ha aconseguit un segon 'break' i ha guanyat en blanc, cosa que semblava sentenciar el partit. Murray, però, li ha tornat el 'break' (el primer en tres sets) quan Djokovic servia per al partit, i ha defensat després el seu servei: 5-4. Però després de desaprofitar dues pilotes de partit, a la tercera, Djokovic ha acabat la seva obra.

Sense Federer ni Nadal, lesionats, Djokovic n'ha fet via fins a poder tocar amb les mans la copa dels Mosqueters. Amb aquesta copa, ja suma 12 Grand Slams: 6 a Austràlia, 2 als Estats Units, 3 a Wimbledon i el primer Grand Slam. Dotze en total, tants com l'australià Roy Emerson, i dos menys que Nadal i Sampras. Lluny encara queda Federer, amb 17.