TENIS
Esports 28/01/2012

Djokovic derrota Murray i se cita amb Nadal a la final d'Austràlia

Oriol March
Djokovic celebrant el seu triomf  davant de Murray després de més de cinc hores de partit.

BARCELONA.Novak Djokovic, número 1 mundial, es va desempallegar ahir en cinc sets (6-3, 3-6, 6-7, 6-1 i 7-5) de l'escocès Andy Murray, número 4 de l'ATP, i va obtenir el bitllet per a la final de l'Open d'Austràlia. El seu rival serà Rafa Nadal, a qui el serbi va vèncer en les sis finals que van disputar l'any passat.

Djokovic a haver de suar de valent per desfer-se de Murray, que ha millorat molt des que l'entrena Ivan Lendl, una llegenda del tenis i guanyador de 8 títols de Grand Slam. El serbi va començar mostrant la jerarquia que la temporada passada el va dur al cim de l'ATP. Però l'escocès, fent ús d'un cop de dreta molt més potent que en el global de la seva carrera, li va començar a plantar cara. Fins al punt que Djokovic va veure com Murray, més consistent que mai, se li avançava per 2 sets a 1.

La resposta del número 1 va ser contundent i precisa. En només 25 minuts es va endur el quart parcial per 6-1 i va iniciar el cinquè i definitiu set com una locomotora. Només un últim brot de competitivitat del rival li va fer suar el triomf final, que va aconseguir després de gairebé cinc hores de partit. Una xifra que només beneficia Rafa Nadal, que diumenge s'enfrontarà a Djokovic a la final de l'Open d'Austràlia en un duel que ja és un clàssic.