TENIS
Esports 14/10/2011

Djokovic, el millor fins al 2012 gràcies a Nadal

Ara
2 min

Barcelona.El tennista serbi Novak Djokovic, guanyador de tres Grand Slam aquesta temporada, acabarà el 2011 com a número u del món per primera vegada en la seva carrera i trencarà així l'hegemonia que han mantingut durant set anys Roger Federer i Rafa Nadal. Djokovic s'ha assegurat matemàticament el lloc amb l'eliminació ahir de Nadal a la tercera ronda del Masters de Xangai davant l'alemany Florian Mayer. La puntuació de Nole resulta ja inabastable per als seus rivals en la classificació de l'Associació de Tennistes Professionals (ATP), i començarà el 2012 com a millor tenista del moment.

El serbi es converteix d'aquesta manera en el setzè jugador de la història del rànquing de l'ATP que arriba al primer lloc des de la seva creació el 1973 i en el primer des del 2003 que no és ni Nadal ni Federer. L'últim abans d'ells va ser el nord-americà Andy Roddick, el 2003.

Rafa Nadal va perdre de manera inesperada contra l'alemany Florian Mayer, 23è tenista del rànquing ATP, per 7-6 i 6-3 en els vuitens de final del Masters 1000 de Xangai. El jugador germànic no va concedir ni un sol punt de trencament al manacorí, un fet prou insòlit, en el primer duel oficial entre els dos tenistes, en l'hora i 46 minuts que va durar el partit. Nadal venia de perdre la final del torneig de Tòquio contra el britànic Andy Murray.

David Ferrer, a la Copa Masters

El tenista de Xàbia David Ferrer ja té una plaça assegurada per a la Copa Masters, que aquest any se celebrarà a Londres (del 20 al 27 de novembre) i que només disputen els vuit millors tenistes de l'any, amb què es tanca la temporada. Ferrer va vèncer ahir Juan Carlos Ferrero per 1-6, 7-5 i 6-2 -va salvar tres pilotes de partit- al Masters 1000 de Xangai, i ja és a quarts de final del torneig xinès. Aquest és el tercer cop que Ferrer disputa la Copa Masters, i el 2007 en va ser fins i tot finalista -sent una gran sorpresa en la seva primera participació-, quan va perdre amb Roger Federer. El 2010 també la va disputar, però va caure a la fase de grups. El de Xàbia ja és el cinquè jugador, juntament amb el serbi Novak Djokovic, el manacorí Rafael Nadal, l'escocès Andy Murray i el suís Roger Federer a assegurar-se una plaça per a l'O2 de Londres.

stats