BÀSQUET

Dorsey guanya el Barça als jutjats: un cas que podria costar 1,5 milions al club

El pivot va ser acomiadat per una piulada contra els serveis mèdics i ara ha guanyat la demanda

El Barça haurà de readmetre Joey Dorsey o pagar-li prop d’un milió i mig d’euros. El pivot nord-americà ha guanyat la demanda que va presentar contra l’entitat barcelonista després de l’acomiadament del mes de gener, quan Dorsey va criticar els serveis mèdics a les xarxes socials i el club va fer-lo fora de manera gairebé immediata. El jutjat social 26 de Barcelona va resoldre favorablement per al pivot, actualment sense equip i que haurà de percebre en concepte d’indemnització el salari d’aquesta temporada i una part del de la passada. A més, el Barça haurà d’abonar 25.000 euros per danys morals al jugador.

Mentre l’equip de Sito Alonso passa per un moment crític de resultats, amb cinc derrotes consecutives entre la Lliga ACB i l’Eurolliga, l’última contra el Múrcia, els problemes ja no arriben només des de la pista, sinó que ara s’hi sumen també els dels despatxos. La resolució del 17 d’octubre considera nul l’acomiadament de Dorsey, ja que viola un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió. Després que la notícia es fes pública, el club català va anunciar de manera immediata que presentarà un recurs a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per evitar el pagament de la indemnització. Si el Barça no acaba guanyant el cas, haurà de pagar-li a Dorsey els prop d’1,1 milions d’euros que havia de cobrar aquesta temporada i la part proporcional de la passada: el pivot tenia un contracte de 800.000 euros per a la campanya 2016-2017, una xifra a la qual s’ha de descomptar el que va cobrar jugant al Balikesir turc (poc més de 100.000 euros) i el que ja se li havia abonat de la primera meitat de curs, fins que va ser acomiadat. En tot cas, mentre el recurs blaugrana prospera, el Barça haurà de pagar la fitxa del jugador d’aquests dies.

No acompanyarà Rice

Ara mateix l’alternativa d’acceptar la readmissió del pivot no es preveu als despatxos del Palau Blaugrana. El Barça no vol que Dorsey acompanyi el base Tyrese Rice, actualment apartat de la dinàmica del primer equip i entrenant-se amb el filial després de no haver acceptat marxar a l’estiu. Són dos casos molt diferents, segons apunten fonts de l’entitat barcelonista.

Després que el Barça el fes fora al mes de gener, Dorsey va buscar assessorament a l’Associació de Jugadors Professionals de Bàsquet (ABP), que el va derivar a un bufet d’advocats de Barcelona, que ha portat el cas.

El cas va arrencar el 13 de gener, quan Dorsey va manifestar públicament el seu malestar amb els metges del Barça. “Els serveis mèdics em van dir que només era un mal esquinç i em van forçar a jugar, sense dir-me que tenia un edema, quan ja era massa tard”, va dir el pivot al seu Instagram. El club va anunciar que obria un expedient disciplinari, i tot just cinc dies més tard va anunciar el seu adeu. D’aquesta manera s’acabava la segona etapa del pivot de Baltimore al Palau Blaugrana. Al club no en volen veure un tercer capítol.