Els blancs, amb dos gols de Cristiano, superen un dels dos grans rivals de grup

i
Albert Llimós
Cristiano Ronaldo, autor de dos gols contra el Dortmund.

BarcelonaEl Reial Madrid va rebre la invitació del Borussia Dortmund amb un somriure d’orella a orella. El conjunt de Zinedine Zidane va castigar l’atreviment -o gairebé temeritat, segons els ulls que ho mirin- de Peter Bosz, continuador del model implantat per Thomas Tuchel a Dortmund, i va superar l’equip alemany amb un clar i curt 1-3. Un resultat que aparca els dubtes a la Lliga del conjunt madridista i consolida el lideratge dels blancs a Europa, que empaten amb el Tottenham amb sis punts cadascun.

Castigar l’esquena de la defensa

Amb Isco enganxat per darrere de Bale i Cristiano, els blancs van atacar una vegada i una altra l’esquena dels centrals del Dortmund. El primer a fer-ho va ser Dani Carvajal amb el peatge obert fins a la porteria de Bürki, però excessivament avariciós en la definició. L’acció individual del lateral va desesperar Cristiano, tot sol al cor de l’àrea, generós en una jugada similar que va salvar la defensa rival quan Bale estava a punt d’acompanyar la pilota fins al fons de la xarxa. Carvajal es va redimir uns minuts després, amb una centrada lateral perquè Bale definís de primeres amb l’interior perforant l’esquadra alemanya. Un golàs del gal·lès que silenciava els detalls esporàdics de Iarmolenko i les queixes locals per un penal de Ramos, que va tocar amb la mà un refús de Keylor Navas.

El segon temps va arrencar igual. Iarmolenko va pecar de generositat i Varane va salvar l’empat a boca de gol, preludi immediat d’un nou càstig madridista a la valentia del Dortmund. Kroos va veure l’enorme forat, Bale va córrer a l’espai i Cristiano va definir a l’àrea petita. Els alemanys no van rendir-se i només quatre minuts després Aubameyang s’avançava a Sergio Ramos per rematar una centrada lateral que va sorprendre Keylor. En una jugada calcada, la punta de la bota d’Aubameyang va tenir l’empat, aquesta vegada amb una rematada desviada per ben poc. La rèplica va arribar d’Isco, que va fer lluir Bürki al pal curt. Per cada avís dels locals, el Madrid tenia dret a tres o quatre envestides.

En els minuts finals, si és que encara era possible, l’equip de Bosz va fer un altre pas endavant i va deixar més metres entre línies i menys efectius a prop de la seva porteria. Un escenari propici per a la velocitat del Madrid, llançat per quaterbacks de la precisió de Kroos i Modric. I, precisament, de les botes del croat va arrencar el segon gol de Cristiano, amb un xut que va sorprendre el porter local pel pal curt i va servir per certificar el triomf blanc al Signal Iduna Park. El Madrid avança amb pas ferm per Europa mentre mira de lluny el Barça a la Lliga.