Vallparadís
Esports 24/10/2011

Dos bons motius per aixecar-se cada matí

àlex Gozalbo
2 min

Un dels reptes més apassionants del periodisme és cap on dirigir la mirada. Al món hi passen moltes coses i fixar-se en unes i no en unes altres pot condicionar molt, sobretot el nostre estat d'ànim.

L'any 2003 George Bush, Tony Blair i José María Aznar es van fotografiar a les Açores, just després d'arribar a la conclusió que l'Iraq tenia armes de destrucció massiva i calia anar a la guerra. Informativament, aquella va ser la imatge que ho va devorar tot, i va soterrar altres esdeveniments més agraïts.

Ja ningú recorda, per exemple, la inauguració del Laboratori pel Càncer Infantil de la Fundació Sant Joan de Déu, que també va tenir lloc aquell any. La feina del centre, que combina investigació i diagnòstic, permet descobrir nous tractaments i augmentar els índex de curació de nens i joves amb càncer.

El laboratori es va crear a partir d'una beca i actualment es finança gràcies a les ajudes públiques i a les donacions privades de particulars i empreses, que amb tot el que està passant cada vegada són més minses. Aquestes limitacions frenen el desenvolupament dels projectes que s'estan duent a terme i, a la vegada, no permeten la posada en marxa d'altres ja previstos. Aturen el creixement de les expectatives de curació dels nens i joves que pateixen càncer.

No sempre és senzill aixecar-se quan sona el despertador. Encara menys fer-ho amb un somriure. Al món no hi paren de passar coses dolentes i sovint fa por abandonar la protecció dels llençols i enfrontar-se a la realitat.

La gent necessita petites dosis d'optimisme per seguir endavant i no rendir-se. Per això tenen tanta importància iniciatives com la de Cistella Solidària, que dissabte va recaptar 19.020 euros per al Laboratori pel Càncer Infantil de la Fundació Sant Joan de Déu amb un torneig de bàsquet; perquè són un senyal que indica que no tot està perdut.

Un grup d'amics va engegar, fa quatre anys, el projecte solidari, que cada any creix amb més força gràcies a la col·laboració no només d'un sinó de molts catalans.

No és l'únic missatge positiu que aquest esport ha llançat els últims dies a la societat. La Fundació del Bàsquet Català i Càritas Catalunya també van presentarFes la teva cistella, una campanya que pretén implicar tots els clubs per sensibilitzar la població i aconseguir aliments de primera necessitat.

Com a Jordi Robirosa i Nacho Solozábal els agrada recordar, el bàsquet és un dels esports més solidaris. No es tracta de fer un rànquing, però tampoc d'oblidar-ho.

stats