PRIMERA DIVISIÓ
Esports 12/01/2013

El Reial Valladolid supera el Mallorca gràcies al gran partit d'Ebbert (3-1)

L'alemany es va inventar dos gols per derrotar els homes de Joaquín Caparrós al Nuevo Zorrilla

ValladolidEl Reial Valladolid s'ha imposat al Mallorca després d'un partit gris dels dos equips, gràcies als tants que Óscar i Ebert, autor d'un doblet. Un triomf que situa el Reial Valladolid amb 25 punts i el Mallorca amb 17 després d'un partit fantàstic de l'alemany, autor de gols gols.

El partit va començar amb un Reial Valladolid agressiu però aquest empenta inicial es va anar diluint a mesura que els homes de Joaquín Caparrós pujaven seva pressió i es multiplicaven les pèrdues del centre del camp local. Tot i això, la primera ocasió clara va ser per als Valladolid en una falta frontal d'Ebert que va ser rebutjada per Aouate. La pilota va caure prop de Marc Valiente, qui, des de la segona línia, va rematar de cap per sobre del travesser.

El Reial Valladolid intentava jugar amb més pausa mentre, el Mallorca augmentava la intensitat al mig del camp i, amb la pilota a les seves botes, buscava obrir els espais amb criteri. Als 22 minuts Patrick Ebert va sorprendre el porter balear amb un obús dirigit al seu escaire dret, un xut sec que va servir per signar el primer gol de la tarda al minut 22.

Les pèrdues d'un i altre eren constants, en part gràcies al fet que la pressió visitant cada vegada era més asfixiant. D'aquesta manera, un centre penjat des de la dreta per Arizmendi va trobar a Víctor Casadesús en l'àrea petita i lliure de marca. L'ariet del Mallorca no va fallar amb el cap i va tornar l'empat a vuit minuts del descans.rea.

Després del temps de descans, el conjunt castellà va colpejar primer amb un cop de cap d'Óscar després d'un córner, però el Mallorca va respondre amb una falta llunyana llançada per Giovani Dos Santos que va colpejar al pal. esprés d'aquest intercanvi de cops, el Reial Valladolid va acaparar més possessió, mentre el Mallorca buscava, sobretot a través de Giovani Dos Santos, armar veloços contraatacs. El partit va perdre ritme i l'empat semblava el desenllaç apropiat per a tots dos, però el Reial Valladolid va veure premiat el seu esforç per dominar la pilota amb una rematada d'Óscar a centre de Rukavina a quatre minuts del noranta (2-1).

Amb el Mallorca bolcat, Ebert va matar el partit després de finalitzar amb talent una jugada individual al al contraatac.

Fitxa tècnica:

Reial Valladolid: Dani Hernández, Rukavina, Sereno, Marc Valiente, Balenziaga, Ebert, Rubio, Sastre, Omar (Bueno, min. 70), Óscar i Larsson (Javi Guerra, min. 80).

Mallorca: Aouate; Nsue, Nunes, Geromel (Hemed, 87), Bigas, Arizmendi, Pina, Martí (Fontàs, min. 85), Luna (Pereira, min. 56), Dos Santos i Casadesús.

Gols: 1-0, min. 22: Ebert, 1-1, min. 37: Víctor Casadesús, 2-1, min. 86: Óscar, 3-1, min. 90. Ebert.

Àrbitre: Hernández Hernández (CCanari). Va amonestar Luna, Geromel, Dos Santos i Bigas, del Mallorca, i Sastre i Sereno, del Valladolid.