SETMANA EN FAMÍLIA
Esports 22/03/2011

Enyorar el Barça per recarregar piles

Natalia Arroyo
2 min
Mascherano va entrenar-se ahir tot i tenir festa.

Cedir tretze jugadors a les seleccions, en una plantilla de vint, és cedir molt. Són els homes que perdrà Guardiola durant els propers dies pels compromisos internacionals. Vuit jugaran amb Espanya: Valdés, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets i Villa amb l'absoluta, i Bojan i Fontàs amb la sub-21; tres amb l'Argentina, Messi, Milito i Mascherano; un amb el Brasil, Alves, i un amb Holanda, Afellay.

Les estadístiques del Barça de Guardiola diuen que el virus FIFA no li acaba d'anar bé, tot i que només ha perdut un partit després d'una aturada de seleccions i va ser contra l'Hèrcules a l'inici del curs. Però dels altres onze compromisos, sis han acabat amb empat. I sumar només un punt, en aquest Barça -i en tots-, no és fer un bon resultat.

Abans del Tourmalet

Les xifres demostren, però, que quan s'apropa la fase determinant de la temporada el Barça funciona amb fiabilitat i contundència. Ho guanya pràcticament tot. I en els dos anys anteriors de Guardiola, quan les seleccions s'han interposat entre els mesos de març i abril, la dinàmica guanyadora ha sigut letal.

En el curs del triplet, el 2008/09, el Barça va guanyar el Valladolid 0-1 un 4 d'abril per encadenar quatre victòries seguides, empatar al complicadíssim Mestalla i golejar 2-6 al Bernabéu per guanyar la Lliga poc després. En la temporada següent, la 2009/10, el Barça va punxar a Almeria amb un empat a dos un 6 de març, però va ser capaç de recuperar la concentració i guanyar els següents set partits, entre ells el 0-2 al Bernabéu que va sentenciar el campionat. Enguany el rival que haurà de visitar el Barça quan torni a entrenar-se amb tot el grup serà molt més perillós, el Vila-real, però, com avisava Guardiola, "en el tram final el cansament no existeix". Només mana el cap. I la ment d'aquests futbolistes vol estar a Barcelona i enyora el Barça. Vol guanyar més. No se'n cansa.

Compromís total

N'és una prova que alguns jugadors que ahir tenien descans anessin a la Ciutat Esportiva per entrenar-se. Mascherano, Milito i Iniesta van fer recuperació, tot i tenir festa, abans d'incorporar-se avui amb els seus països. Els no internacionals i lesionats s'entrenaran tota la setmana.

stats