Esports 14/07/2012

Erazem Lorbek serà blaugrana fins a l'any 2015

à.g.
2 min
Erazem Lorbek amb el guardó de millor jugador  de la final de la Lliga Endesa.

BARCELONA.El Barça Regal va confirmar ahir la renovació d'Erazem Lorbek per a les pròximes tres temporades, fins al 30 de juny del 2015. L'aler pivot, que durant setmanes va estar pendent dels San Antonio Spurs (NBA), ha descartat una important oferta per tornar al CSKA de Moscou.

La renovació d'Erazem Lorbek s'uneix a la contractació d'Ante Tomic (Reial Madrid) -que dijous va passar la revisió mèdica- i a l'acord, encara no oficial, amb Nathan Jawai (Unics Kazan). Xavi Pascual, entrenador de l'equip blaugrana, comença a tenir el joc interior que volia, fet que deixa la renovació de Fran Vázquez en segon terme. Si el jugador vol seguir amb una reducció de salari, continuarà. Si no, el club blaugrana no pensa fer cap sobreesforç.

"Lorbek i Tomic són jugadors totalment compatibles i s'entendran molt bé a la pista", assegura Joan Creus. Segons el secretari tècnic: "L'eslovè ens ha donat un molt bon rendiment i la nostra intenció era renovar-lo. Penso que s'hi troba molt bé, aquí a Barcelona, tant pel que fa a l'equip com a la ciutat".

Erazem Lorbek va arribar al Barça Regal l'estiu del 2009, procedent del CSKA de Moscou. Des de llavors, l'aler pivot s'ha convertit en una peça clau de l'equip de Xavi Pascual, amb qui ha aixecat vuit títols: dues edicions de la Lliga Endesa, dues de la Copa del Rei, una de l'Eurolliga i tres de la Supercopa.

Aquesta temporada Lorbek, que va ser escollit millor jugador (MVP) de la final contra el Reial Madrid, ha tingut una mitjana de 12,3 punts i 4,2 rebots. A més, l'aler pivot eslovè va ser inclòs en el cinc ideal de l'Eurolliga.

Renovació de Víctor Sada

Després de retenir Erazem Lorbek, el Barça Regal vol tancar la renovació de Víctor Sada. Les diferències són únicament econòmiques. El base, que vol deixar de ser el tercer jugador pitjor pagat de l'equip, pressiona amb una oferta russa i dues de la NBA (Memphis Grizzlies i Houston Rockets), mentre que el club blaugrana amenaça de contractar un altre director de joc que ocupi plaça de jugador de formació, com ara Pedro Llompart (Lucentum Alacant) o Jayson Granger (Asefa Estudiantes).

stats