FUTBOL
Esports 27/06/2012

L'entrenador Ernesto Valverde publica un llibre de fotografies amb pròleg de Bernado Atxaga

L'entrenador de futbol Ernesto Valverde ha presentat aquests dies el seu primer llibre de fotografies, titulat 'En medio tiempo'

Toni Padilla
1 min
El llibre de fotografia d'Ernesto Valverde

BarcelonaValverde, que durant la darrera temporada ha dirigit l'Olympiacos grec, és un gran apassionat de la fotografia des de fa ja anys. Aquest dimarts va presentar a Bilbao el seu llibre de fotografies 'En medio tiempo', llibre amb pròleg de l'escriptor basc Bernardo Atxaga, que va ser a la presentació al costat del que fou jugador de l'Athletic Club, l'Espanyol i el Barça.

Valverde va explicar que el seu interès per la fotografia va començar fa molts anys, quan era jugador de l'Alabès i amb el seu primer sou va encarregar a un amic que feia la mili a Canàries que li comprés una càmera. Posteriorment, va estudiar a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) aprofitant el seu pas pel Barça i l'Espanyol. Amb 23 anys va fer les primeres exposicions informals.

Valverde va admetre, parlant amb Atxaga, que ha meditat dedicar-se completament a la fotografia una vegada acabi la seva etapa al futbol. Valverde fa fotografies en blanc i negre, i segueix fidel a les velles tècniques de revelat.

Després de passar uns anys a Grècia entrenant, Valverde ha fet la seva primera exposició a Atenes, ciutat on és un heroi pels aficionats de l'Olympiacos. Moltes de les fotografies mostren instants relacionats amb el seu pas pel futbol grec, país on s'ha sentit molt a gust. Els beneficis de l'exposició els ha dedicat tots a ONGs que ajuden ciutadans grecs amb problemes per culpa de la crisi. L'exposició s'ha fet a la galeria Ileana Tounta.

Podeu veure fotografies de l'entrenador al blog 'El momento decisivo' del diari 'Deia'. Al pròleg, Atxaga parla de "

stats