Publicitat
Publicitat

Atletisme

És possible córrer una marató en menys de dues hores?

En deu anys els corredors han rebaixat en dos minuts el rècord del món, que ara és de 2h03:38, i els especialistes creuen que ben aviat algú aconseguirà recórrer els 42 quilòmetres i 195 metres en menys de dues hores

Les cinc grans maratons que es disputen al món (Boston, Londres, Chicago, Berlín i Nova York) han vist aquest any com un atleta kenyà batia el rècord del recorregut. En deu anys els corredors han rebaixat en dos minuts el rècord del món, que ara és de 2h03:38, i els especialistes creuen que ben aviat algú aconseguirà recórrer els 42 quilòmetres i 195 metres en menys de dues hores. Físicament és possible.

Aquest divendres es presentarà la Zurich Marató de Barcelona 2012, un esdeveniment que se celebrarà el diumenge 25 de març. A diferència de les grans proves mundials, el recorregut no és gaire propici per batre rècords. "És massa trencacames i és un circuit que psicològicament no es gaire agradable, sobretot del quilòmetre 25 al 32. Tot i això, mai s'ha portat un dels millors atletes africans del món, així que tampoc sabem segur el potencial real del recorregut", explica Josef Ajram a l'ARA.

Aquest broker i especialista en proves de duresa extrema, que cada any participa a la Marató de Barcelona, té clar que "un atleta baixarà de les dues hores, estan molt a prop de fer-ho. Pot ser qualsevol dia, però lògicament haurien de trigar uns anys". Cada cop els atletes que competeixen a les maratons són més joves i estar millor preparats.

"És totalment imprevisible saber fins on pot baixar el rècord", diu Ajram, que viu la Marató de Barcelona com una festa i acostuma a completar el recorregut en unes tres hores.

Les cinc millors marques de tots els temps:

2h03:38 Patrick Makau (Berlín, 25 de setembre de 2011)

2h03:59 Haile Gebrselassie (Berlín, 28 de setembre de 2008)

2h04:27 Duncan Kibet (Rotterdam, 5 d'abril de 2009)

2h04:27 James Kwambai (Rotterdam, 5 d'abril de 2009)

2h04:39 Emmanuel Mutai (Londres, 17 d'abril de 2011)

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT