Es destapa un nou cas de dopatge a Rússia mentre el ministre d'Esports exigeix parar el consum de meldoni

Desenes de lluitadors russos han donat positiu en una disciplina que presumia d'una impecable reputació en les últimes dècades

Aquest cop ha tocat a la lluita grecoromana russa, amb desenes d'esportistes donant positiu per meldoni en les últimes hores. "És una epidèmia de proporcions catastròfiques. Des de 1952 ni un sol cas i en un dia, diverses desenes. Aquesta situació ha embrutat la nostra impecable reputació",  ha dit Mikhaïl Mamiashvili, president de la Federació de Lluita de Rússia, abans d'afegir que no té segur poder portar lluitadors als Jocs Olímpics del proper estiu.

Aquest fet coincideix amb unes noves declaracions del ministre d'Esports,  Vitali Mutkó: "Cal parar de prendre meldoni i amagar-se sota el pretext que la seva eliminació de l'organisme no està investigada". Aquestes paraules van en consonància amb el que fa pocs dies exigia el president rus, Vladímir Putin, en conèixer el cas de la nadadora Iúlia Efímova.

"Hem de fer tot el possible per fer que el dopatge deixi l'esport rus. L'objectiu és fer el necessari perquè els nostres esportistes vagin als Jocs Olímpics  de Rio". Les autoritats russes busquen acabar amb aquesta xacra malgrat que no saben del cert el temps que es tarda a eliminar el meldoni de l'organisme. En aquest sentit tant experts russos com la companyia letona fabricant del fàrmac (Grindeks) asseguren que pot romandre a l'organisme durant diversos mesos.

En total, segons informen els mitjans locals, uns 40 atletes russos han donat positiu per meldoni des de principis d'any en més de deu disciplines esportives, fet que incrementa les sospites de l'existència a Rússia d'un sistema de dopatge similar al de la desapareguda RDA. El Govern rus ha obert una investigació per aclarir en cada cas els positius i saber quan els esportistes va prendre per últim cop aquestes pastilles, que es poden comprar sense recepta a qualsevol farmàcia.

 

Més continguts de