OLIMPISME
Esports Jocs Olímpics 19/08/2021

Escòcia podria competir als Jocs Olímpics del 2016 si guanya el "si" al referèndum del 2014

Segons la Secretaria escocesa d'esports, Shona Robinson, es complirien tots els requisits

Efe
1 min
UNA PETITA VICTÒRIA 
 El primer ministre escocès, Alex Salmond, i la seva vice primera ministra, Nicola Sturgeon, saluden nens fora el Parlament.

BarcelonaEscòcia competiria amb el seu propi equip als Jocs Olímpics de l'any 2016 si els escocesos voten "si" en el referèndum sobre la independència del proper 2014, segona la secretaria escocesa d'esports, Shona Robinson.

En declaracions a la BCC, Robinson afirma que Escòcia podria tenir tots els requisits per ser olímpica ja el 2016. Glasgow per cert, serà seu dels propers Jocs de la Commonwealth el 2014, Jocs entre membres de l'associació de 53 estats independents que comparteixen lligams històrics amb el Regne Unit. Segons Robinson, els atletes escocesos potser tindrien problemes per preparar els Jocs en quedar fora del programa d'ajudes britànic, fet que podria ser matisat ja que "estrenarem noves instal·lacions properament". Per ser olímpica, Escòcia necessita un estat independent reconegut, així com Federacions adscrites de forma oficials als organs internacionals.

stats