RUGBI: SIS NACIONS
Esports 05/02/2012

Una Escòcia valenta no té premi contra Anglaterra (6-13)

Ferran Vital
1 min
Imanol Harinordoquy atrapa l'oval en el partit inaugural  del Sis Nacions.

BARCELONAEl Sis Nacions es va posar en marxa amb dos grans partits. Tot i jugar amb tot el valor del món, Escòcia no va poder superar Anglaterra (6-13) en la seva visita a Murrayfield, mentre que França es va imposar a Itàlia (30-12) en el partit inaugural jugat a París.

Escòcia va deixar escapar la Copa Calcuta i alguna cosa més que un partit merament esportiu, donat el context social i polític dels últims mesos al Regne Unit, amb la presentació formal d'un referèndum per la independència per part del govern escocès.

El partit no va estar exempt de polèmica, ja que en el tram final l'àrbitre va haver de recórrer a la repetició televisiva per anul·lar una marca de l'escocès Laidlaw. El jutge va considerar que el jugador no va acabar de plantar la pilota amb el palmell de la mà i no va concedir un assaig que podria haver canviat el signe del matx.

En el partit inaugural que es va disputar a l'estadi de Sant-Denis de París, i malgrat els bons minuts de joc d'Itàlia, França va exhibir tot el seu potencial. Els italians es van mostrar, això sí, més ambiciosos, ofensius i dinàmics que en edicions passades del Sis Nacions, i van confirmar la bona tasca de l'exentrenador de la USAP Jaques Brunel.

stats