Publicitat
Publicitat

Escola de Conducció Honda: 20 anys formant motoristes

El 1992 Montesa Honda va posar en marxa a Catalunya una escola itinerant per millorar la seguretat dels motoristes, a imatge dels centres de formació que el principal fabricant mundial de motos té al Japó. Des d'aleshores més de 165.000 estudiants de 14 a 16 anys han seguit aquests cursets de formació viària que la marca japonesa finança sense cap mena de subvenció ni de suport, i assumeix de manera privada una iniciativa que hauria de tenir un origen institucional.

En paral·lel a aquesta escola, l'any 2007, i coincidint amb un increment notable de la venda de motos, van decidir crear l'HIS -Honda Institut de Seguretat-, que obriria les portes dos anys després, al costat de la fàbrica que Montesa Honda té a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest és el primer centre permanent de formació que la marca té a Europa, i un dels trenta-sis que hi ha per tot el món.

Els 25.000 metres quadrats del HIS estan ocupats durant el 66% del calendari. Cada any passen més de 8.000 alumnes per les quatre àrees dinàmiques: la zona asfaltada polivalent, l'àrea de trial, el circuit de fora de carretera i la pista lliscant. En aquest centre es fan set cursets diferents, que ocupen des de mitja jornada fins a tres dies sencers. Entre setmana l'activitat s'enfoca a col·lectius professionals, centres escolars i empreses, mentre que els caps de setmana els usuaris de les instal·lacions del HIS acostumen a ser particulars o motoclubs.

Tenint en compte que el 87,9% dels accidents en què estan involucrats els motoristes passen pel factor humà, tots els esforços encaminats a minimitzar els riscos a partir d'una millora en les aptituds dels motoristes, com els que fan des de Montesa Honda, tenen una importància vital.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT