RUGBI

La selecció espanyola de rugbi serà als Jocs de Rio de Janeiro

Pol Pla i Joan Losada, del Barça, formen part de l'equip estatal de rugbi a set

La selecció espanyola de rugbi a set ha vençut Samoa en la final del Preolímpic disputat a l'Estadi Louis II de Mònaco (22-19) i, per tant, es classifica per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Entre les files espanyoles destaquen dos catalans, Pol Pla i Joan Losada, que han sigut peces clau en la victòria.

L'inici d'Espanya ha sigut fulgurant, amb dos assaigs (12-0) en els primers compassos anotats per Javier  Carrión i Paco Hernández en un període en què la selecció espanyola ha monopolitzat la pilota, tot i que Samoa ha jugat amb la tranquil·litat de saber que la final es disputa sobre 20 minuts, no sobre els 14 habituals.

Tot i que Samoa no s'ha rendit en cap moment, l'equip espanyol ha tingut sempre la força per tornar-s'hi, i una anotació de Pla, en combinació precisa amb el seu company del FC Barcelona Losada, ha encarat el duel. Els espanyols han seguit creient en la victòria fins a l'acció final, quan Iggy Martín ha anotat sobre la botzina l'assaig de la victòria.

"És increïble, hem jugat amb el cor. Aquest equip i aquest cos tècnic han treballat durant anys per fer possible el somni. La nostra força és que treballem junts, sense ser els més bons ni els més forts", ha afirmat mig plorant Pablo Feijóo al final del partit en declaracions sobre el terreny de joc.

Espanya s'uneix amb aquest triomf a les onze nacions que ja tenien assegurada la plaça a Rio 2016: el Brasil com a amfitriona; Fiji, Nova Zelanda, Sud-àfrica i la Gran Bretanya, les quatre primeres de les Sèries Mundials 2014-15; i les campiones de les sis zones continentals: l'Argentina, els Estats Units, França, Austràlia, el Japó i Kènia.