EUROCOPA 2012
Esports 05/06/2012

Un vídeo de 'The Guardian' sobre l'Eurocopa presenta Espanya com el país de Picasso, Penélope Cruz i Franco

El diari britànic 'The Guardian' ha encarregat a un dibuixant una història animada humorística de les seleccions en les competicions europees

Ara
1 min

BarcelonaEl vídeo presenta Espanya com l'Estat de "Picasso, Penélope Cruz i, durant un bon període de temps, el feixisme", amb un personatge que representa Franco tenint bona part del protagonisme.

Segons el vídeo, "Espanya ha deixat que la política interfereixi en el seu futbol", i recorda episodis com la Guerra Civil espanyola o quan Franco no va permetre que Espanya jugués contra la Unió Soviètica el 1960. En recordar la final de l'Eurocopa del 1964, en què els espanyols van derrotar els soviètics, el vídeo recorda que "el triomf va demostrar quin dels dos règims autoritaris era millor".

El dibuixant recorda la mort de Franco i també tots els anys de frustració del futbol espanyol en tres exemples:

1. Ser l'única selecció derrotada per Anglaterra en una tanda de llançaments de penals, el 1996.

2. Ser derrotada per Corea del Sud el 2002 quan anaven en la bona direcció en el Mundial.

3. Brillar en la primera fase del Mundial del 2006 per caure tot seguit amb França.

Finalment, recorda els últims èxits i, fent un joc de paraules amb l'autor del gol en la final del Mundial del 2010, es pregunta si "With the lights of Iniesta, it will be another 'fiesta'... or back to the 'siesta'" [Amb el talent d'Iniesta, serà una nova festa... o es tornarà a la siesta].

Els dibuixants han feta la història animada de seleccions com Itàlia, Irlanda, Anglaterra i Alemanya amb el mateix humor britànic. Podeu veure els vídeos a la seva web.

stats