EUROBÀSQUET
Esports 05/09/2011

Espanya se supera amb 20 minuts per al record

Ricky Rubio, base de la selecció espanyola, busca una assistència mentre avança amb la pilota.

BarcelonaNou equips han acabat algun partit de l'Eurobàsquet de Lituània amb menys punts que els que la selecció espanyola va anotar ahir en 20 minuts (62). El conjunt que entrena Sergio Scariolo va aprofitar aquesta primera meitat extraordinària, la millor dels últims anys, per superar Lituània (79-91). El resultat final amaga la realitat d'un partit en què Pau Gasol i companyia van arribar a tenir un avantatge de 32 punts al descans que va desmoralitzar la selecció amfitriona i una de les grans candidates a la medalla d'or.

Joan Carles Navarro, que va anotar 15 dels seus 22 punts en el primer quart, i una defensa agressiva, que buscava les pèrdues de pilota d'un rival amb poc respecte per evitar les errades, van ser dues de les claus per marcar distància des d'un primer moment. José Manuel Calderón va saber imposar un ritme desmesurat i la selecció espanyola es va mostrar molt còmoda sortint en velocitat, tant que fins i tot va recuperar l'encert perdut des de la línia de tres punts.

Lituània, que tradicionalment proposa un joc descarat i agressiu, tenia tants problemes per respirar que quan va aixecar la vista al marcador ja no tenia possibilitats d'aconseguir la victòria.

El conjunt local va millorar després del descans, quan el partit ja estava sentenciat, però tot i reduir la diferència per sota dels 20 punts, no va aconseguir que perillés la victòria de la selecció espanyola.

Turquia, l'últim rival

La selecció espanyola tancarà la primera fase de l'Eurobàsquet aquesta tarda (16.45 hores, La Sexta) contra Turquia, en un enfrontament que decidirà el primer lloc del grup.