Esports 28/07/2017

L'Espanyol mostra bones maneres i derrota un dur Borussia Dortmund (0-1)

Piatti torna després de la lesió i ho fa amb un gol de vaselina a deu minuts del final

Roger Requena
Jurado controla la pilota davant la pressió de Schürrle

BarcelonaMalgrat el pas de l'estiu, la vida sembla seguir igual —de bé— a l'Espanyol de com va acabar la temporada passada. Els espanyolistes han aconseguit guanyar 0-1 en el primer gran test de pretemporada, contra el poderós Borussia Dortmund. I ho ha fet com li agrada més a Quique Sánchez Flores: defensant en bloc, mostrant-se molt sòlid en defensa i aprofitant una de les poques ocasions de què ha gaudit, en què ha agafat desprevingut el rival. El gol l'ha anotat al tram final Pablo Piatti, que tot just portava un minut sobre la gespa i s'ha inventat una gran vaselina per superar el porter dels alemanys.

L’Espanyol ha tornat a demostrar que, si d’alguna cosa pot presumir, és de tenir ben integrats els automatismes defensius. En el primer test dur de la pretemporada, el conjunt blanc-i-blau ha tret bones conclusions, que demostren que els homes de Quique Sánchez Flores van pel bon camí. Contra un rival més rodat —la setmana vinent juga la Supercopa Alemanya contra el Bayern Munic— l’Espanyol ha donat la cara i ha deixat clar que sap resistir les escomeses d’un dels grans d’Europa.

D’un bon inici, el Dortmund, que no ha reservat cap dels habituals titulars, ha portat la iniciativa del joc. Els alemanys saben dominar i contraatacar, i pràcticament mai deixen respirar. Per a l’Espanyol, que ha viscut pràcticament tot el partit replegat en camp propi, ha sigut un excel·lent entrenament per calibrar les sensacions defensives. A falta de poc menys d’un mes pe al debut en Lliga al Sánchez Pizjuán, convé no repetir els errors de l’any passat, quan l’equip semblava sòlid però va acabar encaixant sis gols contra un equip vertiginós en atac.

Com vertiginós ha estat un Dortmund que té en homes com Aubameyang, Dembélé o Schürrle tres autèntics punyals. Velocitat i talent de primeríssim nivell per posar a prova una defensa menys rodada però que segueix agafant minuts. També els va sumant un enfeinat Pau López, que ha mostrat bons reflexos en diferents sortides. Sergio García i Baptistao, condicionats perquè jugaven massa lluny de la porteria rival, amb prou feines han disposat d’un parell d’arribades, però la seva labor s’ha centrat a defensar.

En la segona part, però, el setge del Dortmund ha frenat, i això ha donat opcions a un Espanyol que, sense res a perdre, s'ha estirat. Amb més possessió de pilota, el conjunt blanc-i-blau no ha desentonat, i amb la frescor que anaven aportant els canvis ha anat guanyant comoditat al llarg del partit. De sobreviure a plantar cara i a jugar de tu a tu en pocs instants, l'Espanyol ha trobat el camí del gol després que Pau hagi aturat diversos intents dels alemanys. L'Espanyol segueix sense encaixar cap gol en pretemporada, i la millor notícia és que aquest cop ho ha demostrat davant de tot un Borussia Dortmund. La pròxima prova, el 6 d'agost contra l'Hamburg (15.00 h).