ESPANYOL

L'Espanyol demana poder acabar la Lliga amb aficionats al seu estadi

Ha presentat un protocol per permetre l'entrada d'una tercera part dels espectadors

L'Espanyol ha presentat davant la Generalitat de Catalunya, la delegació del govern espanyol a Catalunya, el Consell Superior d'Esports i LaLiga, el protocol per permetre la tornada de públic als estadis. En un comunicat, el club ha explicat les raons de la seva petició, tot i que el govern espanyol defensa que només permetrà l'entrada d'espectadors quan sigui possible a tots els estadis de Primera, sense fer distincions territorials.

Amb el protocol presentat, que estableix un aforament del 33% de la capacitat del RCDE Stadium, el club "entén que queda absolutament garantida la seguretat i el compliment de tots els protocols establerts per les autoritats sanitàries. El protocol, en cas de ser aprovat, estableix que l'aforament correspondria a uns 13.0000 abonats que accedirien al recinte a través de l'establiment de rotacions. El club treballa en altres escenaris que igualment garanteixen la seguretat sanitària i que permetrien augmentar aquest nivell d'assistència. Aquest retorn dels aficionats al nostre estadi es faria sense afectació a les compensacions que fins ara ha ofert el club als seus socis i abonats".

Amb la normalització sanitària al país i a partir de la regularització de les fases en totes les comunitats autònomes, "el futbol no pot quedar marginat d'aquest retorn controlat i segur de tota la societat a la seva activitat habitual", afegeix el club, que s'estalviaria de passada haver de tornar part dels diners als seus abonats.