Esports 27/08/2017

Un Espanyol espès no troba el camí contra un sòlid Leganés (0-1)

El retorn del futbol a Cornellà, marcat per una estrena gris dels locals i per un solitari gol de Mantovani

Roger Requena
Szymanowski es desfà de la pressió de Naldo

Cornellà de LlobregatNi l'empenta final va salvar un gris i espès Espanyol en el seu retorn a Cornellà (0-1). Els blanc-i-blaus van estavellar-se contra el mur d'un Leganés que va posar intensitat i ofici a un duel que van saber controlar de principi a fi. La primera derrota del curs va posar en evidència les mancances d'un Espanyol sense idees que no va fer els deures i que va corroborar que pateix quan li toca portar la iniciativa.

I això que l'onze de Quique Sánchez Flores, amb Jurado al mig del camp i Hernán d'extrem, feia preveure tot el contrari. El desig de voler tenir la pilota i de ser protagonista, però, va difuminar-se de seguida. En els pocs moments de domini de què van disposar els blanc-i-blaus, van avançar poc i lentament, sempre de forma previsible davant d'un Leganés més ben ordenat que va entrar al partit amb una marxa i un punt de precisió més que els locals.

Els homes d'Asier Garitano tenen menys nom, però van demostrar que sortint amb més decisió i amb una idea de joc clara i consistent es pot sorprendre. No van tardar a avisar Eraso, que al minut 5 va posar la por al cos als locals amb una rematada als núvols després d'una centrada de Diego Rico. Poc després, serien Omar i Szymanowski, en una acció en què va lesionar-se Javi López, els que van provar un Pau que ahir tornava a Cornellà dos anys després i complia el seu 50è partit amb l'Espanyol.

Hernán, lateral obligat

El porter gironí va tenir feina. Erràtic amb els peus, va mostrar-se encertat amb diverses intervencions de mèrit, sobretot una doble estirada prodigiosa en una acció d'estratègia en què el Leganés va premiar els mèrits fets fins aleshores. Després d'un mal refús de Granero, els madrilenys van insistir fins a castigar amb gol la passivitat d'un Espanyol que va badar. En el tercer intent, Mantovani va marcar a plaer.

La cara de Sánchez Flores era un poema, especialment després d'haver de reconvertir Hernán en lateral en haver deixat Marc Navarro fora de la llista. El paraguaià, sempre anàrquic i passat de revolucions, no va canviar el seu estil tot i jugar a la defensa, i l'Espanyol ho va patir. En les primeres pilotes que va tocar, dues excursions en què va acabar per terra, va perdre la pilota i això va propiciar dos contracops que van exigir a David López multiplicar-se. A la segona part va poder marxar abans d'hora als vestidors en atropellar Szymanowski, però l'àrbitre, benevolent, va deixar-ho en una groga. Per tot això, el santcugatenc havia de mirar a dreta i esquerra, ja que el seu nou company a l'eix, Naldo, també va provocar alguna errada considerable en la sortida des de darrere. El gol no va esperonar els locals, que van tardar a reaccionar, i van poder pagar-ho car, ja que Guerrero va enviar als núvols el que podia haver estat el segon.

Sergio García torna a Cornellà

Incapaç de trencar les línies del Leganés, l'Espanyol necessitava canviar la seva fisonomia. Així ho exigia l'afició blanc-i-blava, que va acomiadar la primera part combinant xiulets i alguns crits reclamant l'entrada de Sergio García. El davanter del Bon Pastor va rebre una sonada ovació quan va entrar a la segona part. Després de 833 dies, tornava a casa. El seu retorn, però, va ser més aviat amarg, ja que no va poder evitar la derrota ni amb una rematada acrobàtica d'esquena a la porteria que a punt va estar de sorprendre Cuéllar.

Malgrat que l'Espanyol va intentar fer un pas endavant a la segona part (va acabar jugant amb tres defenses), el nerviosisme i la falta de continuïtat en el joc van impedir fer mal a un Leganés replegat que va saber resistir l'empenta local. Els blanc-i-blaus van intentar convertir el tram final de partit en un setge, però els madrilenys van saber-se blindar amb canvis defensius i van protegir amb encert la seva porteria. Sense capacitat de sorpresa, només Melendo i Sergio García van donar electricitat a un Espanyol que no va saber mossegar, i que arribarà a l'aturada per seleccions amb un punt de sis disputats i molta feina per davant. La pròxima jornada toca visitar el Camp Nou.